איך לארגן ארוחת חג מרשימה ומגוונת שהאורחים שלך לא יפסיקו לדבר עליה?
ההכנות לחג מבחינתי מתחילות כבר. אני מתחילה לעשות רשימות של מה להכין, מנסה מתכונים, עושה רשימת קניות.. אני רוצה להגיע לארוחת החג רעננה וחייכנית בלי לחץ.
חשוב לי להיות מוכנה, חשוב לי שתהיה אווירה נעימה, והכי חשוב לי שהאורחים יהנו. כי זה כל הענין לא? להיות ביחד וליצור זכרונות נעימים שילוו אותנו כל החיים!
ואם לוקחים בחשבון, שהיום, כמעט בכל משפחה יש לפחות אדם טבעוני אחד, או צמחוני, או כזה שנמנע מגלוטן, חשוב שנתארגן עם כמה מנות שוות בהתאם.
אצל הרבה אנשים, המחשבה שלהכין מנה טבעונית, בלי ביצים, בלי בשר ובלי מוצרי חלב, ועוד שיצא טעים נשמע מלחיץ. אבל ת’כלס, אם משחררים ונפתחים, מגלים שמדובר במנות שמכילות מזון בריא כמו ירקות, פירות, קטניות, דברים שכולנו מכירים ואוהבים.
תכנון = הצלחה. תכנון ארוחת חג לא רק ישדרג את המנות שלנו ויחסוך לנו בהוצאות, אלא גם יעזור לנו להגיע רגועים ונעימים, כך שכל מה שנותר לנו הוא ליהנות מהמפגש המשפחתי עם הקרובים לנו, וזה בעצם כל הרעיון לא? אז אם אתם מארחים השנה, הנה כמה טיפים טובים לדרך:
דבר ראשון קחו דף ועט והכינו רשימת משתתפים.
בדקו מי מגיע, האם יש לקחת בחשבון כל מני שיקולים תזונתיים או בריאותיים כמו:
רגישות לגלוטן, טבעונים, סכרתיים, כמה ילדים הולכים להיות, האם יש העדפות לטעמים..
הרשימה הזו היא חשובה מאוד והיא בעצם הבסיס לתכנון התפריט.
תכנון נכון של התפריט המתחשב באורחים ובהעדפות הבריאותיות והאישיות שלהם,
ייתן תחושה חמימה ויתרום לאווירה נעימה יותר.
מנה טבעונית יכולה למשל להיות פשטידת ירקות, אנטיפסטי, קציצות ירק, ירקות מוקפצים עם טופו ואטריות אורז, קארי הודי עם טופו, ויש עוד המון אופציות. לקינוח אפשר להגיש חטיף תמרים, סלט פירות, עוגות ועוגיות עם תחליפים לחלב וקמח. באתר כאן תוכלו להמצוא מגוון עצום של מתכונים וקינוחים כאלה.
אם יש לכם ילדים ברשימת האורחים- חשוב לקחת אותם בחשבון ולהכין עבורם כמה מתכונים מתאימים.
אנחנו לא הולכים לחנך אף אחד בארוחת החג, ארוחת חג אינה הזמן המתאים לשינוי הרגלי אכילה.
אם יש לכם אורחים מעדות שונות- חשוב גם לקחת את זה בחשבון בתכנון התפריט,