ימים אחרונים לחופש הגדול. ילקוט, ספרים, קלמר, ו-.. קופסת אוכל חדשה!!
תמיד שואלים אותי:
“גלית מה את נותנת לילדים שלך לאכול לבית הספר?”
“מה את ממליצה לשים להם בכריך”?
ואני אומרת, שהמזון של הילדים שלנו- הוא לא משחק ילדים!
לנו ההורים יש את האחריות הבסיסית הזו לדאוג
שהם יאכלו טוב עד כמה שהדבר בשליטתנו.
וקופסת האוכל לבית הספר היא הזדמנות עבורנו
לחשוף ולעודד אותם לאכול בריא יותר.
אז הנה כמה המלצות:
קודם כל, כמו תמיד- הכל ענין של ארגון ותכנון.
כלומר- עוד לפני שמגיע השלב של מה להכין ומה לשים בכריך-
אני ממליצה לשבת עם הילדים ולהכין טבלת כריכים לכל השבוע.
זהו מנהג שאצלנו עושים כבר כמה שנים וזה עובד מצוין!
גם חוסך לי זמן לוויכוחים בבוקר,
גם כל ילד מקבל דברים שהוא אוהב,
בונים יחד תפריט מגוון ומאוזן שכולם מרוצים ממנו
ומעודדים אותם לקחת אחריות.
להשקיע בקופסא.
העידן של כריכים בשקיות ובנייר נגמר.
יש היום מגוון רחב של קופסאות אסתטיות ומזמינות.
אני תמיד משקיעה בקופסת האוכל לילדים שלי,
ומשתדלת לקנות את הקופסא הכי יפה שיש.
גם את קופסת האוכל אני קונה יחד עם הילדים-
אנחנו בוחרים יחד קופסא שהם אוהבים.
רצוי שהקופסא תהיה גדולה, ומחולקת לתאים,
ושתהיה כמובן אטומה והרמטית כדי שהמזון לא יתפזר לו..
יש היום כל כך הרבה סוגים של קופסאות מהממות.
וזה חשוב להשקיע בצורת ההגשה של האוכל,
כיוון שכשהאוכל ארוז בצורה אסתטית ויפה,
הילדים יהנו יותר לאכול ממנה.
מה לשים בקופסא?
1. פירות- לפחות 3 סוגים שונים.
זה לא מספיק לשים תפוח, או בננה.
פירות זה משהו שרוב הילדים אוהבים ויש בהם
את כל מה שהגוף שלהם צריך.
אני תמיד נותנת כמה אופציות.
תפוח, תותים בעונה, בננה, קיווי..
או כל מה שהילדים אוהבים.
הרעיון הוא להרחיב את המגוון.
אני מניחה פירות מגוונים בקופסאות קטנות ומזמינות.
2. ירקות- חובה בקופסת האוכל, לגוון ולתת כמה אופציות.
אפשר להכין מיקס של מקלות ירקות:
גזר, מלפפון, גמבה, קולורבי,שומר, סלרי ואפילו נבטוטים..
חשוב לא לחתוך ירקות רכים כי
הם יפרישו נוזלים והילדים לא יגעו בהם.
הבן שלי למשל מאוד אוהב עגבניות,
אז אני פשוט קונה עגבניות קטנות יותר (או שרי)
שנכנסות לקופסא והוא אוכל אותן כמו שאוכלים תפוח..
3. לא חייבים כריך.
מי אמר שכריך זו האופציה היחידה לארוחת הילדים?
יש פחמימות הרבה יותר שוות שאפשר לתת אותם
לילדים לארוחת בית הספר:
סלט פסטה, אורז, בורגול, קינואה, קוסקוס מלא, טורטייה מלאה,
ואפילו רול סושי- כל אלו הן פחמימות שוות
והרבה יותר מעניינות מסתם כריך מקמח לבן..
4. לחמניות ולחמים- רק שיפון או כוסמין מלא נקודה!!
רוב הלחמניות והלחמים שיש היום בסופרים
לצערי לא בריאים ומזיקים.
תסתכלו טוב טוב על האותיות הקטנות
ושימו לב שאין בלחמנייה חומרים משמרים או מתחלבים.
ככל שהלחמניה רכה יותר- האיכות שלה נמוכה יותר..
5. תשאלו את הילדים מה הם רוצים שתכינו להם.
שתפו אותם והתחשבו ברצונות שלהם.
דברו אתם כמה זה חשוב שהם יאכלו בריא.
פרטו למה זה בריא לאכול פירות, ירקות,
זה יעלה להם את המודעות ויעודד אותם לאכול..
6. אם הילדים שלכם אוהבים רק
כריך עם פסטרמה או ממרח שוקולד,
תנו להם, אבל תדאגו שבקופסא יהיו תמיד עוד אופציות בריאות יותר.
אפשר גם לקבוע יום בשבוע שבו זה יהיה הכריך בארוחה.
אבל רק פעם בשבוע. (לממרח שוקולד בריא לילדים לחצו כאן)
לאט לאט בלי שהם ירגישו הם יתחילו לבקש יותר את האוכל הבריא יותר..
ודבר אחרון נוסף-:
השתדלו תמיד להפתיע את הילדים במשהו קטן בתוך הקופסא
שיגרום להם לחיוך ענק- פתק מכם, ציור, חטיף קטן שהם אוהבים שהם לא חשבו לקבל..
כולנו אוהבים הפתעות לא?
הדברים הקטנים האלו שגורמים לנו להרגיש אהובים ומשפיעים על כל מי שאנחנו..
האוכל של הילדים שלנו זה לא משחק ילדים..
לנו ההורים יש את היכולת לשלוט
על התזונה היומית שלהם ולהקנות להם
הרגלים לחיים בריאים, לכל החיים!
שתהיה שנה חדשה נפלאה ומוצלחת!
ממרחים בריאים שילדים אוהבים
החוברת למתכונים בריאים עשירים בחלבון צמחי שילדים שילדים אוהבים
מבשלים בריא כל השנה- 100 מתכונים בריאים ומגוונים