איך משתמשים בדואה?

אמא שלי אומרת שעכשיו זה בדיוק מה שצריך לאכול כדי לשמור על הבריאות:  “דו-אה”.

מה זה?
מדובר בתערובת ארומטית, טעימה וסופר בריאה שמפוצצת בסידן. היא ידועה במטבחי המידל איסט, ובמיוחד בעדה המצרית. (אני חצי מצריה).

מה יש בה?
היא עשויה מזרעי שומשום, כוסברה וכמון שמבחינת הערכים התזונתיים שלהם, מדובר במזונות על של ממש!

הדואה היא תערובת של זרעים שלמים וטריים שנטחנים יחד,
מתמזגים ויוצרים תערובת ארומטית שאי אפשר לעמוד בפניה, ובעצם מכאן השם שניתן לה: “דו-אה” שזה בערבית: “למחוץ” “למעוך”, “להתמזג”.

יש כאלה שנוהגים להוסיף לתערובת גם אגוזים, אמא שלי לא מוסיפה.

איך משתמשים בדואה?
בעיקרון, אפשר להשתמש בה כתבלין שמשדרג ומוסיף עוד טעם לכל מנה.  אפשר להשתמש בה מעל קרקרים, באפיית לחמים,  במרקים, אני משתמשת בה כתוספת מעל סלט,  פרוסת לחם עם אבוקדו, או עם גבינות, היא משדרגת כל ממרח כמו: טחינה, חומוס, יוגורט..
אנחנו רגילים לפתוח איתה כל ארוחה לצד צלוחית עם שמן זית ולחם טרי, וגם חובה חובה מעל ירקות בתנור.

קצת מהסגולות של הזרעים שבתערובת הדואה:

השומשום (רק מלא כמובן) -אחד מהזרעים עם התכונות התזונתיות האיכותיות ביותר. הוא מכיל כמות גבוהה של סידן (פי 7 יותר מאשר בחלב!),
עשיר בברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, נחושת, מנגן, סלניום, ויטמין 1B , 2B, 3B, 6B, חומצה פולית, E ויטמין A.  ממש סופרפוד אמיתי!!
הוא מחזק כבד וכליות, מומלץ להקלה במצבים של דלקות מפרקים, ותורם לחיזוק גידים, רצועות ועצמות.

הוא מומלץ לאנשים שסובלים מאנמיה, עצירות, טחורים, מחלות עור, ובעיות ראיה.

הכמון והכוסברה (תבליני הפלאפל) שידועים במומחיות שלהם לסלק רעלים מהגוף, באיזון הורמונלי ובהגנה על מערכת החיסון.

כאן ניתן להשיג דואה מצרית במבצע

תערובות תיבול טבעיות  XL במבצע

צפו בסרטון: הכנת דואה מצרית