הבראוניז שוקולד פטל האלה פשוט נפלאים! מושלמים לחג האהבה! פינוק בריא ללא ייסורי מצפון שתוכלו לפנק את עצמכם או עם מישהו שאתם אוהבים.
הם בריאים, ללא גלוטן, טבעוניים ומפוצצים בחלבון! (כ- 4.5 גרם חלבון צמחי איכותי לריבוע!)
בנוסף, במקום שמן, הוספתי כאן רסק אבוקדו שמוסיף המון רכות ובריאות שאף אחד לא ינחש ששמתם.
למקרה שלא שמתם לב במתכונים האחרונים שלי, אני משתמשת הרבה באבקת חלבון אפונה.
פשוט גיליתי דרך נפלאה להוסיף חלבון איכותי לתזונה היומית שלי. בזכות העובדה שהיא נייטרלית בטעם, וללא שום תוספים, ומכילה מעל 80% גרם חלבון קל לעיכול עם ספיגה מקסימלית! אני משתמשת איתה גם להכנת שייקים, בהכנת כדורי שוקולד, בצק פיצה, ובעוד קינוחים. כולם מופיעים באתר.
עוד מידע על איך יתרונות אבקת חלבון אפונה ואיך להשתמש תוכלו למצוא כאן
במתכון לבראוניז הסופר טעים הזה, שילבתי בין קמח שקדים וקמח שיבולת שועל ואבקת קקאו אורגנית, מה שהופך את הבראוניז האלה לסופר טעימים ובריאים.
האבוקדו כאן מחליף את השמן ומוסיף המון רכות למתכון. אם תרצו תוכלו להחליף אותו בחצי כוס שמן, אבל מכיוון שאנחנו תמיד שומרים על דברים בריאים כאן,
האבוקדו הוא פשוט טריק שמוסיף את המרקם הסופר-דופר-פאדג’י הזה בלי כל השמן.
גם אבוקדו ושוקולד משתלבים בצורה מושלמת ביחד. לשוקולד יש טעם חזק מספיק, כך שבאמת לא מרגישים בכלל את הטעם של האבוקדו, והמרקם כבר אמרנו, שלמות!
הטריק הנוסף שיש לנו עם הבראוניז האלה שהוא לא חובה אבל מומלץ הוא שאת הסוכר קוקוס טוחנים לפני בבלנדר לפני שמוסיפים אותו לבלילה. זה עוזר להפוך את המרקם קצת פחות גרגירי, הסוכר מתמוסס בצורה אחידה יותר בבצק, וזה באמת משדרג את הבראוניז!
ודבר אחרון שצריך לשים לב לבראוניז האלה לפני שאנחנו צוללים לתוך המתכון הוא שהבצק הולך להיות סמיך. כאילו ממש עבה!
אל תתפתו להוסיף עוד נוזל. פשוט המשיכו לערבב עד שהבצק מתאחד. זה כמעט ירגיש יותר כמו בצק עוגיות ולא בלילת בראוניז דביקה, אבל זה עובד.
פשוט הניחו אותו בתבנית באופן אחיד, תשטחו בעזרת מרית שלך, תפזרו עליו פטל ותאפו.
זה יעשה את הבראוניז טעים וטעים.
הנה המתכון:
חומרים
ביצת חופש או ביצת צ’יה (= כף זרעי פשתן טחונים עם 3 כפות מים)
1 כוס קמח שיבולת שועל
1 כוס קמח שקדים (ניתן להשיג כאן באתר)
1 כוס קינואה מבושלת
½ כוס אבקת קקאו טבעית (ניתן להשיג כאן באתר)
כף אבקת חלבון אפונה או קורנפלור (ניתן להשיג באתר כאן)
¼ כפית מלח
¼ כפית סודה לשתייה
¼ כפית קינמון (לא חובה)
½ כוס שוקולד צ’יפס מריר (ניתן להשיג כאן באתר)
2 כפות שמן קוקוס
¼ כוס רסק אבוקדו
¼ כוס חלב צמחי
1 כפית תמצית וניל (ניתן להשיג כאן באתר)
1 כוס סוכר קוקוס (ניתן להשיג כאן באתר)
½ כוס פטל טרי או קפוא
הכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בגודל 12X12 בנייר אפייה ומניחים בצד.
הכנת ביצה לטבעונים: בקערה קטנה, טורפים יחד את זרעי הפשתן והמים. מניחים בצד בזמן שמכינים את שאר החומרים.
בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את היבשים: הקמחים, הקינואה, אבקת הקקאו, אבקת חלבון אפונה, המלח, הסודה לשתייה והקינמון ומניחים את הקערה בצד.
בסיר כפול מוסיפים שוקולד צ’יפס ושמן קוקוס. מחממים עד שהשוקולד נמס וחלק. מסירים מהאש ומניחים להתקרר למשך 2 דקות. לאחר התקררות, טורפים פנימה את האבוקדו, החלב, הווניל וביצת הפשתן/ביצה רגילה.
מוסיפים סוכר קוקוס לתערובת השוקולד ומערבבים לאיחוד.
יוצקים את תערובת השוקולד לתוך קערת החומרים היבשים. מערבבים עד שנוצר בצק עבה. אל תתפתו להוסיף עוד נוזלים.
מעבירים את הבצק לתבנית המוכנה ומהדקים לתוך התבנית בידיים רטובות. מחליקים עם מרית.
מהדקים פטל מעל הבצק.
אופים 20 – 25 דקות. מוציאים. מניחים להתקרר לחלוטין בתבנית לפני החיתוך. אין לחתוך את הבראוניז לפני שהם מתקררים לגמרי, אחרת הם יהיו פירוריים.
אפשר לשמור בכלי אטום עד שלושה ימים.
עוד מתכונים עשירים עם אבקת חלבון אפונה
בצק פיצה ללא גלוטן עשיר בחלבון
טרפלס עשירים בחלבון עם פצפוצי קינואה