דונאט שוקולד ללא גלוטן

הנה מתכון לסופגניות אפויות מנצחות בצורת דונאט!
אין כאן קמח, אין שמרים, אין טיגון, טעים טעים וקל להכין!
10 דקות הכנה +20 דקות אפיה..
שווה לנסות כי הן הולכות להיות להיט בקרב האורחים והילדים!
 
מצרכים לתבנית שקעים ל-6 דונאט:

1/4 כוס קמח קוקוס או קמח שקדים
1/4 כוס אבקת קקאו
קמצוץ מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
3 ביצים
1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
1/3 כוס מייפל טהור
כף תמצית וניל
תבנית שקעים לדונאט

לזיגוג שוקולד:
1/2 כוס שוקולד צ’יפס מריר
2 כפות שמן קוקוס.
לזיגוג חמאת בוטנים:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 כוס מייפל
2-3 כפות מים חמים

הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
משמנים תבנית שקעים בנדיבות בספריי שמן זית או שמן קוקוס
בקערה לטרוף היטב קמח קוקוס, קקאו, מלח וסודה לשתיה.
להוסיף ביצים, שמן קוקוס, מייפל ווניל ולטרוף שוב לבלילה אחידה.
להעביר את הבלילה לשקית זילוף או לשקית פלסטיק ולגזור את הפינה כדי ליצור חור.
לפזר את הבלילה באופן שווה לתבנית שקעים.
לאפות 20 דקות
לקרר את התבנית ורק אחר כך להוציא.

להכנת הציפוי:

להמיס שוקולד צ’יפס ולטבול את הדונאט

לזיגוג חמאת בוטנים:
לערבב את כל החומרים לתערובת חלקה (להוסיף 1-2 כפות מים חמים בהתאם לצורך)
אפשר לפזר מעל שקדים טחונים במקום סוכריות..

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020