כשגרתי בתל אביב, השותפה שלי רחלי תמיד היתה מכינה לי דלעת ערמונים.
בדרך כלל, היא היתה מרסקת את זה זה לפירה, ולפעמים צולה אותם עם טפטוף של סירופ מייפל טהור או סילאן ושמן זית, עם נגיעה של מלח ופלפל, וזו תמיד הייתה אחת הארוחות האהובות עלי.
ומאז אני תמיד מוסיפה לי ולמשפחתי בארוחות שבת תוספת של דלעת ערמונים כזו.
המתכון של היום, חגיגי ומרשים יותר, ויחד עם זאת מאוד קל להכנה.
הוא מופיע בספר החדש שלי: קל טעים ובריא מטבח בריא בלי תירוצים.
כל מה שצריך זה פשוט לצלות דלעת בתנור, ובזמן הזה, לקצוץ גזר, פטריות ובצל במעבד מזון,
לטגן אותם קלות עם קצת תבלינים, קינואה, תרד ואגוזי פקאן.
מנה שמתאימה גם לטבעונים ולנמנעים מפחמימות.