משלוח חינם מעל 349 ש”ח

דלעת ערמונים ממולאת בפטריות קינואה ופקאן

כשגרתי בתל אביב, השותפה שלי רחלי תמיד היתה מכינה לי דלעת ערמונים.
בדרך כלל, היא היתה מרסקת את זה זה לפירה, ולפעמים צולה אותם עם טפטוף של סירופ מייפל טהור או סילאן ושמן זית,  עם נגיעה של מלח ופלפל, וזו תמיד הייתה אחת הארוחות האהובות עלי.

 

ומאז אני תמיד מוסיפה לי ולמשפחתי בארוחות שבת תוספת של דלעת ערמונים כזו.

המתכון של היום, חגיגי  ומרשים יותר, ויחד עם זאת מאוד קל להכנה.
הוא מופיע בספר החדש שלי: קל טעים ובריא מטבח בריא בלי תירוצים.

 

כל מה שצריך זה פשוט לצלות דלעת בתנור, ובזמן הזה, לקצוץ גזר, פטריות ובצל במעבד מזון,
לטגן אותם קלות עם קצת תבלינים, קינואה, תרד ואגוזי פקאן.
מנה שמתאימה גם לטבעונים ולנמנעים מפחמימות.

 

רשימת המרכיבים

2 דלעות ערמונים בינוניות
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות סירופ מייפל
סלסילת פטריות פורטובלו או שמפיניון
1 גזר בינוני
1 בצל  בינוני
1 כף שמן זית
1.5 כוסות קינואה מבושלת
2 כוסות עלי תרד או עלים ירוקים אחרים לבחירה
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים
2 כפיות טימין מיובש
1 כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם
לא חובה: 2 כפות שמרים תזונתיים
גרעיני רימון לקישוט

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות
חותכים את הקצוות מהדלעת, ואז פורסים כל אחד לחצי לרוחב. שולפים את הזרעים ומניחים את הדלעת, עם הצד הבשרני כלפי מעלה בתבנית אפייה.
משפשפים כל חצי בשמן קוקוס ומזלפים בסירופ מייפל.
אופים על הרשת האמצעית של התנור למשך 40 – 45 דקות עד שהדלעת רכה.
בזמן שהדלעת נצלית, מוסיפים למעבד מזון את הפטריות, הגזר והבצל. מעבדים עד שהירקות קצוצים דק.
מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את תערובת הירקות ומקפיצים 2 – 3 דקות עד שהפטריות מתחילות  לשחרר את המיצים שלהן.
מוסיפים את התבלינים והקינואה ומבשלים עד שהקינואה מתחממת. מוסיפים מים במידת הצורך.
לאחר שהירקות מבושלים, מוסיפים תרד ואגוזי פקאן ומבשלים כדקה עד שעלי התרד נבולים.
מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים פנימה שמרים תזונתיים.
מחלקים את התערובת באופן שווה בין ארבעת חצאי הדלעת.
מכניסים בחזרה לתנור למשך 5 – 10 דקות. מוציאים מהתנור, מקשטים ברימון ומגישים מיד.c

פוסטים קשורים

חודש יולי מסמל את שיא הקיץ, ומבחינתי הוא חודש שעוסק כולו בבריאות העור, אז כמובן שצריך להיות גם שייק לעור זוהר! כי עור בריא
דילוג לתוכן