שוקולד ירוק מאצ’ה מורינגה. סופרפוד טבעוני, ללא גלוטן

חזרה לשגרה אחרי סוף השבוע התחשק לי שוקולד. התכוונתי להכין לעצמי שייק חלבון עם תערובת המאצ’ה – מורינגה שלי, ובמקום, הכנתי שוקולד עם התערובת הזו בתוכו. ממש שוקולד!

אני אוהבת להכין קינוחים, אבל חטיפי שוקולד הם אחד האהובים עלי!!
אחד הדברים שעוזרים לי להתמיד בשגרת אכילה בריאה, זה בדיוק חטיפי שוקולד בריאים כאלו שיש בשלוף.

זה מה שעוזר  לי לאזן את תשוקה היומית למתוק בלי חסכים ובלי להרגיש רגשות אשם.

השוקולד הירוק הזה, מעבר לעובדה שלוקח כמה דקות להכין אותו, מדובר בשוקולד שכולו בריאות!

הצבע הירוק בזכות  תערובת המאצ’ה מורינגה, חלבון אפונהקל לעיכול ותוספות  מלמעלה כמו פצפוצי קינואה, גרעינים וחמוציות שמוסיפים עוד קצת קראנצ’יות.

 

תערובת המאצ’ה מורינגה, עשירה בנוגדי חמצון, מחזקת את מערכת החיסון ומעלה את רמות האנרגיה.

מאצ’ה( תה ירוק)  ומורינגה (המכונה גם צמח הפלא בעל 300 המחלות) ידועים בשריפת שומנים ובהגברת חילוף החומרים, מסייעים לשחרור משקל ובהפחתת שומן בטני, מאזנים מערכת הורמונאלית,  ומרגיעים את הנפש.

מה שכדאי לדעת על השוקולד הירוק הזה, זה שהוא לא יעלה את רמות הסוכר שלכם כמו שוקולד רגיל. להיפך.

הוא יאזן את רמות הסוכר ויאזן את החשק למתוק. קובייה אחת יפה ממש תשביע אתכם.

זאת בזכות אבקת חלבון אפונה שמקבלת עכשיו הרבה תשומת לב, בגלל ההתעניינות הגוברת בתזונה צמחונית וטבעית.

מדובר בפורמולה בלעדית של אבקת חלבון אפונה טהורה, שנחשבת לאחת מאבקות החלבון הצמחיות הבריאות ביותר שיש.
יש לה טעם נייטרלי, היא קלה לעיכול יותר מכל אבקות החלבון הצמחיות שיש! (גם לאנשים עם מערכת עיכול רגישה ביותר).

אבקות חלבון רבות שיש בשווקים מכילות מרכיבים שלא מטיבים עם המעיים ומערכת העיכול ומכילים בדרך כלל ממתיקים מעובדים, סוכר, חלבון מי גבינה או סויה, חומרים מעבים וחומרים משמרים.

הפורמולה של אבקת חלבון האפונה,מכילה 18 חומצות אמינו, ואת כל 9 חומצות האמינו החיוניות, מה שאין לאף אבקת חלבון צמחית!

 

בנוסף, היא עשירה בברזל, סידן, אשלגן, נתרן וסיבים תזונתיים, יש לה ערך גליקמי נמוך כי אין בה כמעט פחמימות, ולכן היא מעולה לסכרתיים.


היא אידיאלית למי שסובל מרגישות ללקטוז, לטבעונים, לצמחונים, לילדים ולמבוגרים. שתי כפות מכילות 14 גרם חלבון קל לעיכול.

אז בפעם הבאה כשיתחשק לכם מתוק- לכו על השוקולד הזה בגדול!

הנה המתכון:
מצרכים:

חצי כוס חמאת קקאו
חצי כוס חמאת שקדים/ קשיו טבעית 1/4 כוס (או לפי הטעם) סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל טבעית
כף אבקת חלבון אפונה
כפית תערובת אבקת מאצ’ה מורינגה
קורט מלח
לקישוט לא חובה:
פצפוצי קינואה, גרעינים, חמוציות, גוג’י ברי (או כל תוספת שאוהבים).

הכנה:

מניחים את חמאת הקקאו בקערה חסינת חום ומניחים מעל סיר עם מים ברתיחה עדינה (בין-מארי) מחממים עד שחמאת הקקאו נמסה.
מורידים את הקערה מהסיר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את אבקת המאצ’ה מורינגה ואבקת החלבון  ומערבבים היטב לתערובת חלקה וללא גושים עד לקבלת צבע אחיד.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מוזגים לתבנית סיליקון, או למגש המכוסה בנייר אפייה  ומכניסים למקרר.

המלצה: לטעם נוגט ניתן להוסיף כפית של אבקת מאקה 

הערות:
אפשר להחליף את חמאת הקקאו בשוקולד לבן, במקרה כזה, יש לאזן טעמים ולהוסיף פחות מתיקות. 

כאן ניתן להזמין תערובת מאצ’ה מורינגה

כאן ניתן להזמין אבקת חלבון אפונה במבצע

 

עוד מתכונים עם אבקת חלבון אפונה:

חטיף חלבון מ-5 מרכיבים בלבד


חטיף באונטי עם אבקות סופרפוד

בצק עוגיות אכיל מ-5 מרכיבים בלבד

מתכונים עם אבק מאצ’ה מורינגה:

חלה צבעונית
גלידה בריאה ללא סוכר במגוון טעמים 

כדורי אנרגיה הכי בריאים שיש

מקרון קוקוס טבעוני ללא סוכר 

 

הספר מתוקים ובריאים
הספר החדש שלי- קל טעים ובריא- מטבח בריא בלי תירוצים 


רוצים לעבור למטבח בריא?
הצטרפו למועדון
מטבח בריא בלי תירוצים כאן