חטיפי אנרגיה הכי טובים שיש מ-4 מרכיבים בלבד!

אלה חטיפי הגרנולה הכי טובים שתכינו!
הם מהירים, קלים להכנה,  שויים מ- 4 מרכיבים פשוטים, והרבה יותר משתלמים מכל החטיפים בחנויות, שמכילים בעיקר סוכר לבן. לדעתי הם גם טעימים יותר!

אלו חטיפים שאני בדרך כלל מכינה מתנה בטו בשבט!, אבל בהחלט אפשר להכין אותם כל שבוע!
 
המפתח בהכנה שלהם, זה הרתחת הדבש למשך דקה בדיוק. זה מה שנותן לחטיפי האנרגיה האלה את המרקם ה”לעיס “הקלאסי שאני אוהבת.
 
אם אתם טבעונים ומעדיפים לא להשתמש בדבש, תוכלו לעשות את אותה השיטה בדיוק עם מייפל טהור.
מניסיון, המייפל מתקשה מעט יותר מדבש, אז קחו בחשבון שלחטיפים האלה יהיה מרקם קצת יותר יבש וקשה, אבל הם עדיין טעימים בטירוף.

אתם גם יכולים להתאים לעצמכם את האגוזים שאתם אוהבים, ולהשתמש באיזה חמאת אגוזים שיש לכם או שאתם אוהבים. אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים, אתם יכולים להשתמש בחמאת שקדים או בטחינה במקום. במקרה הזה, אולי תצטרכו להוסיף מעט יותר מתיקות, או להוסיף מעל צימוקים או חמוציות, כדי לאזן את הטעמים.

תהליך ההכנה כאן קורה תוך דקות, אז אני ממליצה לכם להכין קודם את כל המצרכים לפני שאתם מתחילים להכין.

הנה המצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס דבש, או מייפל
1/2 כפית מלח (לא חובה)
תוספות אופציונליות:
1/4 כוס שוקולד צ’יפס מריר
1/4 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות
1/4 כוס שקדים, ושאר אגוזים שאוהבים

הכנה
המתכון הזה קורה מהר, אז תמדדו הכל לפני שתתחילו להכין!
מניחים שיבולת שועל בקערה גדולה ומניחים בצד.

מרססים קלות תבנית מרובעת קטנה בשמן ומעליה מניחים נייר אפיה. (השמן יחזיק את הנייר כך שהוא לא יזוז).

בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מחממים את הדבש ומביאים לרתיחה. תנו לדבש לרתוח דקה אחת בדיוק מבלי לערבב.

מסירים את הסיר עם הדבש מהאש ומכניסים פנימה את חמאת הבוטנים והמלח. מערבבים היטב. ברגע שהתערובת חלקה, שופכים אותה על קערת השיבולת השועל.

מערבבים במהירות כך שכל השיבולת השועל תהיה מצופה באופן שווה בתערובת חמאת הבוטנים.

מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה, ומהדקים היטב.
מסדרים תוספות אופציונליות מעל, אם רוצים, ואז לוחצים את התוספות לתוך התערובת. (השוקולד צ’יפס יימס אם תלחצו אותם לחטיפים החמים, לכן אני מעדיפה לרוב לטפטף שוקולד מריר מומס מלמעלה אחרי שהתקרר, במקום זאת).

ברגע שהתערובת קרירה ויציבה למגע, מוציאים את התערובת בעזרת הנייר אפיה, חותכים ל -12 חתיכות.
זהו.
אפשר לשמור בטמפרטורת החדש בכלינ אטום, או במקרר אפילו לחודש…
תהנו!
למתכונים בריאים נוספים מוזמנים להיכנס לספר המלא: מתוקים ובריאים ללחוץ כאן 

קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂

[woo-multi-cart selected=”all” ids=”5152,5336,5391,5386,5390,5194,7032″]

לצפייה בכל המוצרים בחנות