כבר הרבה זמן שאני מתכננת להכין חלה צבעונית.
אבל רוב המתכונים שנתקלתי בהם היו או עם צבעי מאכל לא בריאים או עם ממרחי ירקות.
החלה המהממת הזו עשויה כולה מסופרפוד אמיתי, והיא המתכון הכי מוצלח שיהיה לכם, באחריות!
השתמשתי במתכון הרגיל שלי ללחמניות כוסמין (תמצאו את המתכון כאן בהמשך)
והוספתי:
אבקת על סלק אורגנית,
אבקת על מאצ’ה
וכורכום טהור.
אל דאגה. לא צריך לטרוח איפה להשיג אבקות כאלו.
יש קיט מוכן בחנות כאן
כמה דברים שכדאי לדעת על אבקת מאצ’ה:
עשירה בנוגדי חמצון,
ויטמינים מינרלים, חומצות אמינו,
מומלצת לכולסטרול, לחץ הדם וסוכרת.
המאצ’ה ידועה כמזרזת חילוף חומרים
ותורמת לעיכוב מחלת האלצהיימר.
את המאצ’ה טוחנים בטחינה איטית
ומבוקרת בשיטה יפנית מסורתית באבני ריחיים,
שיטה השומרת על הערכים התזונתיים שלה.

אבקת הסלק:
מומלצת לאנמיה, לילדים ומבוגרים.
מכילה רמה גבוהה של נוגדי חמצון,
מקור מעולה למגנזיום, אשלגן ויטמין C.
והיא משפרת ספיגה של ברזל.
אם התנסית בכמה מתכונים שלי,
אז את יודעת שאני משתמשת הרבה באבקת סלק
כצבע מאכל טבעי בטחינה,שייקים, עוגות ומתכונים נוספים.

על סגולות הכורכום אין צורך להרחיב.
ידוע בסגולותיו בטיפול בדלקות,
תופעות ואלרגיות בעור, דרמיטיס ועוד.
כמה טיפים חשובים לפני שאתם הולכים להכין:
רוב הלחמים הצבעוניים שניסיתי עם ממרחים, הצבע נעלם כמעט לחלוטין לאחר האפייה.
מצאתי טריק פשוט כדי שגם לכם יצליח, והצבע יישאר גם לאחר האפייה.
אחרי הרבה ניסויים וטעויות, הסוד שמצאתי הוא שזה עובד הכי טוב אם מערבבים את אבקות הסופרפוד עם מים לפני שמכינים את הבצק, ולא רק להוסיף אותם ישירות לבצק.
הרעיון הוא ללכת לפי המתכון,(קילו קמח), אבל לחלק אותו לשלוש קערות נפרדות,
לערבב את הצבעים עם מים וללוש היטב.
אפשר להוסיף מעט קמח במידת הצורך. הבצק אמור להיות נעים למגע, לא דביק.
יצאו לי 2 חלות גדולות.
חשוב: לאחר הוספת הצבעים, תנו לבצק לתפוח לפי המתכון,
רק וודאו שהקערות משומנות קלות וגם כדאי לשמן את הבצק מעט מלמעלה,
כדי למנוע את התייבשות הבצק כשהוא תופח.
אפשר למשוח את החלה בחלמון ביצה ולקשט בזרעי שומשום.
לאחר קליעת הצמה, תנו לחלה לתפוח עוד 20 דקות, ואז הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
כמה זמן אפיה? לקח לי 20-25 דקות.
לגבי הקמח: אני ערבבתי קמח כוסמין לבן, יחד עם קמח כוסמין מלא, אפשר גם עם קמח שיפון מלא, או לערבב חצי חצי.
איך הטעם?
ממש כמו חלה רגילה. הכורכום נותן טעם עדין ומוסיף ארומה נפלאה. חלה ממש ממש טעימה!!
זה המתכון ללחמניות כוסמין מלא:
מתכון בסיסי ומוצלח שמתאים במיוחד להכנת פיצות, פוקצ’ות, חלות ולחמניות.
אין כמו לאפות לחם בבית.
לחם טרי, שאנחנו יודעים בדיוק מה שמנו בו. ללא חומרים משמרים ותוספים מיותרים.
טיפ וטריק:
בהכנת בצקים עם שמרים – הסוד הוא בלישה. ככל שלשים יותר, ככה המאפה מוצלח וטעים יותר.
המצרכים:
1 ק”ג קמח כוסמין מלא
1/4 כוס סילאן/ דבש/ סוכר קנים אורגניים
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים חמימים ועוד 1/2 כוס למקרה הצורך
כף מלח
1/2 כוס שמן זית איכותי
למשיחה: שמן זית
תוספות אבקות סופר פוד