טראפלס עשירים בחלבון עם פצפוצי קינואה

אם אתם מחפשים פינוק קל וללא אפייה שמוכן תוך 15-20 דקות בלבד, אז יש לי את המתכון המושלם עבורכם.
הכירו את הטראפלס חמאת בוטנים מצופים בשוקולד וממולאים בחמאת בוטנים ופצפוצי קינואה שנותנים למתכון כאן את המרקם הקריספי המשגע הזה. טראפלס טבעוניים, ללא גלוטן, מעט פחמימות, ועשירים בחלבון.
מה הופך את הטראפלס האלה לכל כך בריאים?
טראפלס שוקולד שנמצאים בשווקים, מכילים בדרך כלל חמאה, שמנת, והמון סוכר לבן. כדורי הטראפלס האלה מכילים ממתיקים טבעיים בלבד, עם מעט סירופ מייפל טהור ואבקת חלבון אפונה, שלה יש המון יתרונות!

אחד היתרונות הגדולים של אבקת חלבון אפונה זה שהטעם שלה ממש ממש עדין, והיא משתלבת מעולה בקינוחים ומתכונים. 
היא קלה לעיכול, נספגת בקלות, מכילה לפחות 80% גרם חלבון ומעט פחמימות, משביעה, ופשוט חובה להכניס אותה לרפרטואר הבריא שלכם. 
בזכותה, הטראפלס האלה מפוצצים בחלבון, וטעימים כל כך, שאפשר להינות מהם בלי ייסורי מצפון, וגם לתת אותם לילדים, לאכול לפני או אחרי אימון, וכנשנוש בריא במהלך היום. 
מתכון עם מרכיבים סופר פשוטים שאולי כבר יש לכם במזווה הבריא. (ואם לא, תוכלו להזמין בקליק מתחת למתכון:)
מצרכים:
1/4 כוס קינואה לא מבושלת (חשוב לשטוף את הקינואה ולתת לה להתייבש)
1 כפית שמן קוקוס מומס
1 כפית סירופ מייפל טהור
3/4 כוס חמאת בוטנים טבעית 
2 כפות סירופ מייפל טהור
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אבק חלבון אפונה /קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
100 גרם שוקולד מריר 70% ומעלה (השתמשתי בשוקולד צ’יפס מריר ללא סוכר).
מלח טבעי גס, לזילוף
הכנה:
מוסיפים  כפית שמן קוקוס למחבת ומניחים על אש בינונית נמוכה. ברגע ששמן הקוקוס נמס, מוסיפים פנימה את הקינואה וצולים כ-5 דקות או עד שהקינואה מתחילה לפצפץ ולהזהיב מעט. הקפידו לערבב לעתים קרובות. לאחר שהקינואה מוכנה, מכבים את האש ומיד מוסיפים פנימה  כפית של סירופ מייפל טהור. מערבבים עוד 30 שניות, ואז מסירים את הקינואה מהאש ומעבירים לנייר אפיה ומורחים בשכבה אחידה ומניחים לה להתקרר מעט.
בקערה בינונית מערבבים יחד חמאת בוטנים, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה אבקת חלבון אפונה או קמח שיבולת שועל ומערבבים לאיחוד. מקפלים פנימה את הקינואה הקלויה. הבצק צריך להיות רך.
יוצרים מהבצק כ- 12 כדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקפיא ל-15 דקות.

לאחר שכדורים קפאו מעט מכינים את הציפוי:
ממיסים שוקולד מריר בסיר קטן על אש נמוכה. לחילופין ניתן להמיס את השוקולד במרווחים של 30 שניות במיקרוגל, תוך ערבוב בכל מרווח עד שהשוקולד נמס. לאחר שהשוקולד נמס, טובלים כל כדור בשוקולד עד שהוא מצופה במלואו.
מניחים את הטראפל המצופה  לתבנית עם נייר אפייה.
מפזרים מלח גס  או שוקולד קצוץ מעל ומכניסים למקרר למשך 10-15 דקות או עד שהשוקולד מתקשה.
מוזמנים להכפיל את המתכון אם אתם מכינים אותו למסיבה או לאירוח. 

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.