כדורי חלבון קרמל מלוח

כדורי חלבון בטעם קרמל מלוח האלה, הם חטיף אנרגיה אמיתי מלא בחלבון צמחי שישדרגו את היום שלכם. הם נטולי גלוטן, טבעוניים, וללא תוספת סוכרים!
קלים להכנה וטעימים בטרוף!!
מה שנותן לנו כאן את טעם ה”קרמל” אלו הם אגוזי הקשיו, המלח, הוניל והקינמון.
תמרים מסוג מג’הול מוסיפים מתיקות טבעית שמאזנת את רמות הסוכר בדם, עשירים בסיבים תזונתיים המטיבים עם מערכת ה עיכול שלנו.
אבקת חלבון אפונה המלכה שאני מאוד אוהבת, מוסיפה כאן חלבון נוסף שנותן לנו תחושת שובע לאורך זמן. בזכות העובדה שהיא נייטרלית בטעם, וללא שום תוספים, ומכילה מעל 80% גרם חלבון קל לעיכול עם ספיגה מקסימלית!


זרעי ההמפ נותנים שומנים וסיבים בריאים, אבל אפשר להחליף גם בזרעי פשתן או בזרעי צ’יה.
חמאת בוטנים שמאחדת את כל התערובת. אפשר גם חמאת גרעיני חמניה, או חמאת קשיו טבעית.
מלח, וניל וקינמון לתוספת של טעם קרמלי.

אני אוהבת להכין את הכדורים האלה, לשים אותם במקפיא, ואז להוציא אותם ולקחת לי לדרך. הם מושלמים ל:

ימי עבודה ארוכים
בין השיעורים
לטיולי הליכה
לפני או אחרי אימון
לנסיעות
בין ארוחות

הנה המתכון:

כוס אגוזי קשיו טבעיים או קלויים, ללא מלח
כוס תמרים מגולענים (כ-6-8 יחידות)
כוס קוקוס טחון
1/2 כוס אבקת חלבון אפונה
2 כפות זרעים לבחירתכם (זרעי המפ, זרעי צ’יה או זרעי פשתן טחונים)
2 כפות חמאת בוטנים/ קשיו/חמניות
כף תמצית וניל טבעית
1/2 כפית מלח ורוד
כפית קינמון

הכנה
במעבד מזון או ויטמיקס מערבבים אגוזי קשיו, תמרים ושאר מרכיבים למרקם פירורי.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, כ-1-2 דקות.
מגלגלים לכדורים
שומרים במקרר עד שבוע או במקפיא עד 3 חודשים.

 

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020