למה ואיך להשתמש בתערובות תיבול?

תבלינים הם הצבע והטעם של האוכל שלנו, ובלעדיהם הוא היה תפל, משעמם וחסר חיים.
מעבר לריחות ולטעמים, תבלינים הם בעצם הסופרפודס האמיתיים! הם מכילים המון נוגדי חמצון שטובים לבריאות שלנו.
הם עשירים בברזל, אשלגן וסידן. (זאת בתנאי שהם ממקור איכותי).

אם תציצו לתוך ארון התבלינים של כל טבח ביתי, סביר להניח שתראו, בין ים התבלינים, גם תערובות תיבול שונות. קארי, חוויאג’, בהרט, גריל עוף, קייג’ון- כל אלה הם בעצם שילובים של כמה עשבי תיבול ותבלינים.

הנאה מאוכל היא אחד הדברים החשובים ביותר שיש!

הרבה פעמים אני נתקלת באמירות כמו: “אוכל בריא לא טעים”, “אצלי לא יאכלו את זה” “איך מתבלים טופו שיצא טעים? וכו..
המשימה שלי היא להראות כמה טעים אוכל בריא יכול להיות.

אנשים תמיד שואלים אותי באילו תבלינים אני משתמשת? ומי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת פרקטיות ומינימליזם!
אני מאמינה שכדי ליהנות מאוכל בריא וטעים לא צריכים להיות מבינים גדולים במטבח וגם לא צריך לקנות 7,000 תבלינים שאין לכם מושג איך משתמשים בהם!
אחד מסודות המטבח שלי הם תערובות תבלינים שפשוט מקפיצים כל סיר בים של ניחוחות ובריאות.


שימוש בתערובות תיבול יהפכו אתכם מבשלנים חובבנים לטבחים מדולפמים!

למה תערובות תיבול עדיפות עלי?

זה נוח. התערובות מעורבבות כבר מראש ביחסים נעימים, קלות לשימוש, חוסכות מקום במטבח, חוסכות כסף, והאמת? זה טעים ובריא יותר.
תערובות תיבול איכותיות יוצרות סינרגיה של טעמים וניחוחות, מקלות על תהליך העיכול, והופכות את האוכל לבריא יותר, ולפעמים משמשות כאבקת קסמים לתבשיל ומעצימות את ההנאה מאוכל.

אין ספק שתערובות תיבול ישדרגו לכם את המטבח באופן קיצוני ובהשקעה מינמלית של זמן ותקציב.

בכל הקשור לתיבול,  הטריות תמיד מנצחת. לכן תמיד כדאי להשקיע בתבלינים איכותיים, ולקנות אותם ללא שום תוספים.
מומלץ לא לקנות תערובות תבלינים בתפזורת, מכיון שהם מאבדים מהארומה והטריות שלהם (וגם אין לדעת מי וכמה נגעו בהם).

תמיד כדאי לקנות ממקום איכותי, שידוע במומחיות שלו לתבלינים, היכן שיש תחלופה גבוהה המעידה על טריות ואיכות.

היו צרכנים חכמים. תקראו את האותיות הקטנות. תופתעו לגלות שיצרנים מסוימים מעשירים את התבלינים בתוספת של מלח ובחומרים נוספים שאנחנו לא רוצים להכניס לגוף שלנו.
כמו למשל שמנים מזוקקים שנועדו להאריך את חיי המדף של המוצר, או חומר גבישי לבן, הלא הוא המונוסודיום גלוטמט שמזיק לבריאות ונמצא כגורם מספר אחת למגרנות. מוסיפים אותו לתבלינים שונים על מנת להגביר את תחושת הטעם.
תקראו את רשימת הרכיבים. אם ברשימת הרכיבים יש שמות שלא ידועים לכם, הימנעו מרכישה.

הכירו את תערובות התיבול מהמטבח הפרטי שלי, שאני הכי אוהבת. הבייסיק שלי מורכב מ-3 תערובות שהן MUST מבחינתי בכל מטבח, ועוד 8 תערובות תבלינים שפשוט יתאימו לכם להכל!
1. תערובת המאסטר:  תערובת חובה בכל מטבח! תערובת בסיס שעושה קסמים לכל תבשיל. מתאימה להכל: לתבשיל צמחוני, בשרי, פשטידות, אנטי פסטי, קטניות, מאפים. תערובת שתשדרג לכם כל מתכון. פשוט להוסיף ממנה ולדעת שבטוח יצא לכם טעים.

2. תערובת מלח בייסיק הכי נוחה לעבודה במטבח. תשכחו מלקנות מלח ופלפל שחור. התערובת הזו  כבר מכילה את שניהם. יש בה מלח גס טבעי מים המלח ופלפל שחור גרוס. בסיס לתיבול לכל תבשיל שתכינו: מחביתה, סלטים, לחמים, קדירות ותבשילים.
3. אבקת מרק טבעית. בעצם מדובר בה- תערובת! מפוצצת בתבלינים, ומשדרגת כל תבשיל.

שאר תערובות התיבול שאני הכי אוהבת, שיתאימו לכם להכל. הנה הסבר קצר למה מתאימה כל אחת ואיך משתמשים:

תערובת הקארי: תערובת צהובה בניחוח הודי ארומטית. כל אחד מהתבלינים המרכיבים את התערובת מכיל מגוון סגולות בריאותיות חיוניות שיחד יוצרים תערובת תבלינים בריאה ועשירה ברכיבים חיוניים, המיטיבים עם מערכות הגוף. מתאימה לאורז, קינואה, אנטי פסטי, ירקות, תבשילים הודיים, ממולאים, לגיבץ’. ניתן לתבל עם התערובת גם עופות, מרקים, דגים, תבשילי אורז, מוקפצים וכל תבשילים צמחוניים וטבעוניים.

תערובת מעורב ים תיכוני: התשובה שלי לתערובת שווארמה, אבל לא רק! מתאימה לתיבול טופו על מחבת, לחזה עוף על הפלנצ’ה, לקציצות, ירקות, ולכל תבשיל צמחוני ובשרי.

קציצות מרוקו:  תערובת עשירה בארומה וטעם עוצמתיים. מזכירה את הבהרט. מתאימה לכל סוגי הקציצות: בשר, עוף, ירקות, הודו, לקדירות, תבשילים, בישול ארוך, חמין. בסגנון מרוקאי.

דואה: ידועה במטבחי המידל איסט, ובמיוחד בעדה המצרית. תערובת ארומטית שאי אפשר לעמוד בפניה. טעימה וסופר בריאה שמפוצצת בסידן. מכילה זרעי שומשום, כוסברה וכמון,
שמבחינת הערכים התזונתיים שלהם- מדובר במזונות על של ממש!  אפשר להשתמש בה כתבלין שמשדרג ומוסיף עוד טעם למנה.כתוספת מעל סלט, או עם גבינות,
לממרח טחינה, חומוס, יוגורט, מומלץ לפתוח איתה כל ארוחה לצד צלוחית עם שמן זית ולחם טרי, וגם חובה מעל ירקות בתנור.

תערובת איטלקית פיצה פסטה: תערובת איטלקית עשירה בעשבי תיבול שמוסיפה המון טעם וצבע. להעשרת רטבי עגבניות, לפיצה ופסטה, למאפים, פשטידות,לאורז, לירקות בתנור, קדירות ותבשילים.

גראם מסאלה:תערובת תבלינים ארומטית, נחשבת ברפואה האיירוודית כמחממת את הגוף, עשירה בנוגדי חמצון המשמשת במטבח ההודי והפקיסטני.
מתאימה למרקים, תבשילי קדירה, לירקות, אורז, קציצות, ולכל מנה בסגנון הודי.

הטורשי של אריק: תערובת ייחודית להכנת ירקות כבושים, חמוצים, קימצ’י, אורז ותבשילי עוף. קסם של תערובת משדרגת מפוצצת בבריאות.

תערובת פיש מסאלה: לתבשילי דגים, חריימה, קציצות.

למארז היכרות לערובות תבלינים ללחוץ כאן 

לערכת must למטבח ללחוץ כאן 

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020