לחם רב תכליתי הכי טעים ב- 5 דקות הכנה. ללא לישה, ללא התפחה, טבעוני.

זה הכוכב החדש אצלכם במטבח!  לחם טעים בטירוף, מזין, ורב תכליתי. מתאים לכל דבר שתרצו. מתוק, מלוח, ליד המרק..
שילוב של חלב צמחי, שמן אבוקדו ושמן זית, עם מתיקות עדינה וקמח כוסמין. טבעוני, בלי ביצים, בלי התפחה, ובלי לישה!
כמה דקות הכנה, 45 דקות זמן תנור. ממש כמו להכין עוגה בחושה.
הכנתי אותו בבוקר מוקדם, לפני שהבית התעורר, וזה עשה ריח משגע ותחושת חמימות כייפית.
טוסו להכין!

מצרכים לכיכר לחם אחת:

מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא/חצי חצי
1/2 כפית מלח ורוד
1 כפית סודה לשתיה (ללא אלומיניום)
חצי כוס שיבולת שועל
1/4 כוס שמן אבוקדו
1/4 כוס שמן זית
כף דבש/ סילאן/מייפל
כף מיץ לימון
כוס חלב שקדים או חלב שיבולת שועל
לקישוט: חופן תערובת זרעונים, אגוזים

הכנה:
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
בקערה מערבבים רטובים: שמנים, דבש, מיץ לימון וחלב.
בקערה נוספת מערבבים יבשים: קמח כוסמין, מלח וסודה לשתייה.
מוסיפים ליבשים לקערת הרטובים ומערבבים קלות ליצירת בלילה חלקה.
משמנים היטב תבנית לחם מוארכת, מניחים את שיבולת השועל בתחתית התבנית.
שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים זבנדיבות זרעונים מעל.

אופים את הלחם במשך 35-45 דקות או עד שהבצק מתייבש.
מניחים ללחם להתקרר מעט לטמפרטורת החדר.

הצעות הגשה:
מלוח: ממרח חומוס, פסטו,  אבוקדו, ירקות קלויים, רוטב סלסה.
מתוק: חמאת שקדים ומעל עיגולים של בננה ומעט מייפל.

לקורס האונליין מטבח בריא בלי תירוצים

לאתגר 21 יום עם גלית שלגי 

לספר המתכונים הדיגיטלי קל טעים ובריא מטבח בריא בלי תירוצים