הנה מתכון ללחם טף שאפשר לאכול בתוכנית הניקוי שלי. הוא צמחוני, טעם מעולה וקל להכנה!
כמה מילים על קמח טף:
נחשב ל”מזון על”. קל לעיכול.
בעל טעם עדין ואגוזי.
נטול גלוטן. מצוין לשימוש בפסטה, לחמים, פשטידות, קציצות, בצק לפיצה או לפאי, עוגיות ומיני מאפים.
קמח טף הוא מרכיב עיקרי בלחם האתיופי המסורתי – האינג’רה
הטף עשיר בערכים תזונתיים: סידן, מגנזיום, ברזל, חלבון וויטמינים. הוא מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לבריאות הגוף
משמש לחיזוק מערכת החיסון, מומלץ לחולי אנמיה, סוכרת, אוסטיאופורוזיס וצליאק.
מכיל כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק”ג בשר.
כוס טף מכילה מעל 80% מהתצרוכת היומית של ברזל ושל מגנזיום, 35% מהתצרוכת היומית של סידן, 50% מהתצרוכת היומית של חלבון, מעל 50% מהתצרוכת היומית של סיבים,
עשיר מאוד בויטמינים מקבוצת בי.
ומכיל כמויות יוצאות דופן של מנגן , הנמצא כחיוני לתפקוד תקין של המוח ובטיפול במחלות עצביות, כמו אלצהיימר, סכיזופרניה ובלוטת התריס.
להזמנת קמח טף ללחוץ כאן
הנה המתכון:
מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
5 ביצים
רבע כוס שמן זית/ שמן קוקוס
רבע כוס מים /חלב צמחי
2 כפות מייפל / אגבה
חצי כפית מלח
כוס קמח טף
כף אבקת אפייה / סודה לשתייה
לא חובה:1/4 כוס גרעיני חמניה/דלעת/שומשום לפיזור
הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
בבלנדר / קערה מערבבים את כל המרכיבים חוץ מגרעיני החמניה.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה.
מפזרים מעל גרעינים.
אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
למבצע 6 קמחים ללא גלוטן ללחוץ כאן