המתכון ללחם קינואה העשיר בחלבון הזה, הוא הלחם ללא גלוטן הטוב ביותר שאי פעם תטעמו! עשיר בחלבון, קמחים מלאים, מושלם להכנת כריכים.
רציתי לחם נטול גלוטן ועם כמות נמוכה של עמילנים, ושיהיה עשיר יותר בחלבון. מתברר, שחלבון למעשה הוא זה שעוזר לתת ללחם את המבנה שלו, אז חלבון כאן היתה בחירה מעולה.

ואם חושבים על זה, גלוטן הוא חלבון בעצמו ובשילוב קמח ומים, מתקבל הלחם “הרגיל” זה שנמתח ואלסטי שאפשר להכין איתו דברים כמו פסטה וללוש בצק ללחם. אז פשוט הסקתי שאם אני רוצה להכין לחם ללא גלוטן, כדאי שיהיה עשיר בחלבון כדי לעזור לי לקבל מרקם דומה ללחם “רגיל”, ופה זה יצא מושלם.
חשוב לי להגיד שהלחם מכיל ביצים. אני אישית עדיין לא מצאתי מתכון ללחם שיהיה גם נטול גלוטן וגם טבעוני, וגם בריא, אם יש לכם מתכון כזה, אני אשמח שתספרו לי.
הקמחים שבהם השתמשתי ללחם ללא גלוטן הזה:

קמח קינואה: עשיר בחלבון באופן טבעי
קמח חומוס: שעשוי מחומוס!
קמח דורה: שהוא דגן עתיק יומין ויש בו גם מעט חלבון
קמח תפוחי אדמה: מוסיף ונותן מרקם קליל ללחם.
את כל הקמחים תמצאו בחנויות טבע ובסופרים על המדפים הבריאים.
הגואר גאם מיוצר מזרעי צמח הגואר אותם טוחנים לאבקה. לגואר גאם יכולת עיבוי ומיצוק הבצק.  תוכלו להשיג בחנויות טבע.
לפני שנגיע למתכון, כמה טיפים להכנת לחם ללא גלוטן!
השתמשו במיקסר: יכול לקחת הרבה זמן עד שהמרכיבים ייאחדו, ומיקסר מקל על העבודה.
אל תצפו לאותו מרקם: “בצקי” של לחם רגיל. לחם ללא גלוטן דומה יותר לבלילה, אז אל תצפו למשהו שתוכלו ללוש ביד.
דלגו על ההתפחה השנייה: לחם ללא גלוטן לא זקוק להוכחה שנייה בניגוד ללחמים אחרים. תפיחה אחת מספיקה וזהו. הכניסו אותו לתנור לאפייה!
שמירה על טריות: לחם ללא גלוטן מתיישן ממש מהר, אז אני אוהבת לשמור אותו על השיש רק יום אחד. אחרת, אני אפרוס אותו ואקפיא אותו, ואז אחמם מחדש בטוסטר.

תשחקו עם השילובים: אם אתה לא אוהבים משהו מהמרכיבים כאן, אל תהססו להחליף ולנסות עם כל דבר אחר!
זה מתכון הלחם החדש האהוב עליי. הוא טעים, אפשר להכין איתו כריכים, להכין טוסט, והוא מלא בכל טוב של דגנים מלאים!

רשימת המרכיבים

2.5 כפיות שמרים יבשים פעילים
1.5 כוסות מים חמימים (בערך 90 מעלות)
2 כפות דבש או מייפל או אגבה
כוס קמח חומוס
כוס קמח קינואה
3/4 כוס קמח דורה
כוס קמח תפוחי אדמה או טפיוקה
2 כפיות קסנטן גאם/ גואר גאם
כפית מלח
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 כפות שמן אבוקדו או שמן זית
לקישוט: לא חובה: 2 כפות זרעי קינואה לבנה
2 כפות גרעיני חמנייה
כף פרג

הוראות הכנה

ממיסים דבש או מייפל בתוך מים חמים, מוסיפים את השמרים. מניחים לנוח  5 – 8 דקות עד שהשמרים תפוחים.
בינתיים, מערבבים יחד חומרים יבשים ומוסיפים לקערת המיקסר. בקערה קטנה טורפים יחד ביצים ושמן.
כשהמיקסר פועל על מהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת השמרים ומניחים להטמעה לכמה שניות. מוסיפים ביצים ושמן ומערבבים 2 דקות.
מעבירים את המיקסר למהירות בינונית ומערבבים עוד דקה, מוסיפים  קינואה, גרעיני חמניות ופרג אם משתמשים.
מרפדים תבנית (אני ממליצה על תבנית אינגליש קייק גבוהה) בנייר אפייה ויוצקים פנימה את הבלילה. מניחים במקום חמים לתפיחה של 30 – 45 דקות עד שהבלילה מכפילה את נפחה.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
כשה”בצק” תפח, אופים על הרשת האמצעית של התנור במשך 40 – 50 דקות עד שהכיכר משחימה ונשמעת חלולה כשמקישים עליה.
מוציאים את הלחם מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת לפני שפורסים.
מאחסנים שאריות של לחם במקפיא (לעטוף בנייר כסף ולהניח בשקית ניילון אטומה).
לעוד מתכוני לחמים ללא גלוטן ללחוץ כאן 

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020