משלוח חינם מעל 349 ש”ח

לחם קינואה ללא גלוטן עשיר בחלבון

המתכון ללחם קינואה העשיר בחלבון הזה, הוא הלחם ללא גלוטן הטוב ביותר שאי פעם תטעמו! עשיר בחלבון, קמחים מלאים, מושלם להכנת כריכים.
רציתי לחם נטול גלוטן ועם כמות נמוכה של עמילנים, ושיהיה עשיר יותר בחלבון. מתברר, שחלבון למעשה הוא זה שעוזר לתת ללחם את המבנה שלו, אז חלבון כאן היתה בחירה מעולה.

ואם חושבים על זה, גלוטן הוא חלבון בעצמו ובשילוב קמח ומים, מתקבל הלחם “הרגיל” זה שנמתח ואלסטי שאפשר להכין איתו דברים כמו פסטה וללוש בצק ללחם. אז פשוט הסקתי שאם אני רוצה להכין לחם ללא גלוטן, כדאי שיהיה עשיר בחלבון כדי לעזור לי לקבל מרקם דומה ללחם “רגיל”, ופה זה יצא מושלם.
חשוב לי להגיד שהלחם מכיל ביצים. אני אישית עדיין לא מצאתי מתכון ללחם שיהיה גם נטול גלוטן וגם טבעוני, וגם בריא, אם יש לכם מתכון כזה, אני אשמח שתספרו לי.
הקמחים שבהם השתמשתי ללחם ללא גלוטן הזה:

קמח קינואה: עשיר בחלבון באופן טבעי
קמח חומוס: שעשוי מחומוס!
קמח דורה: שהוא דגן עתיק יומין ויש בו גם מעט חלבון
קמח תפוחי אדמה: מוסיף ונותן מרקם קליל ללחם.
את כל הקמחים תמצאו בחנויות טבע ובסופרים על המדפים הבריאים.
הגואר גאם מיוצר מזרעי צמח הגואר אותם טוחנים לאבקה. לגואר גאם יכולת עיבוי ומיצוק הבצק.  תוכלו להשיג בחנויות טבע.
לפני שנגיע למתכון, כמה טיפים להכנת לחם ללא גלוטן!
השתמשו במיקסר: יכול לקחת הרבה זמן עד שהמרכיבים ייאחדו, ומיקסר מקל על העבודה.
אל תצפו לאותו מרקם: “בצקי” של לחם רגיל. לחם ללא גלוטן דומה יותר לבלילה, אז אל תצפו למשהו שתוכלו ללוש ביד.
דלגו על ההתפחה השנייה: לחם ללא גלוטן לא זקוק להוכחה שנייה בניגוד ללחמים אחרים. תפיחה אחת מספיקה וזהו. הכניסו אותו לתנור לאפייה!
שמירה על טריות: לחם ללא גלוטן מתיישן ממש מהר, אז אני אוהבת לשמור אותו על השיש רק יום אחד. אחרת, אני אפרוס אותו ואקפיא אותו, ואז אחמם מחדש בטוסטר.

תשחקו עם השילובים: אם אתה לא אוהבים משהו מהמרכיבים כאן, אל תהססו להחליף ולנסות עם כל דבר אחר!
זה מתכון הלחם החדש האהוב עליי. הוא טעים, אפשר להכין איתו כריכים, להכין טוסט, והוא מלא בכל טוב של דגנים מלאים!

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן