מתכון בסיסי ומוצלח המתאים במיוחד להכנת פיצות, פוקצ’ות, חלות ולחמניות.
אין כמו לאפות לחם בבית.
לחם טרי, שאנחנו יודעים בדיוק מה שמנו בו. ללא חומרים משמרים ותוספים מיותרים.
טיפ וטריק:
בהכנת בצקים עם שמרים – הסוד הוא בלישה. ככל שלשים יותר, ככה המאפה מוצלח וטעים יותר.
לחמניות מקמח כוסמין מלא:
מצרכים:
- 1 ק”ג קמח כוסמין מלא
- 1/4 כוס סילאן/ דבש/ סוכר קנים אורגניים
- 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
- 2 וחצי כוסות מים חמימים ועוד 1/2 כוס למקרה הצורך
- כף מלח
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- למשיחה: שמן זית
- לקישוט: שומשום, זרעי פרג, גרעיני חמניה/דלעת וכו’…
הכנה:
- בקערה מערבבים קלות את כל החומרים היבשים.
- מוסיפים בהדרגה את המים (2.5 כוסות) ואת השמן – ולשים היטב.
- מוסיפים עוד מים במידת הצורך או אם הבצק כבד מידי. לא להוסיף יותר מ 3 כוסות סה”כ, כדי שלא ייצא רך ונוזלי ייתר על המידה.
- לשים לפחות 10 דקות. אם יש מיקסר הוא יעשה את העבודה בקלות.
- בתום הלישה משמנים מעט את חלקו העליון של הבצקמכסים ומניחים להתפחה, במקום חמים.
- ממתינים כשעה להכפלת הנפח.
- יוצרים מהבצק לחמניות או חלות (או בסיס לפוקצ’ות או פיצות)
- בעזרת מברשת מורחים בעדינות שמן זית מעל, ומקשטים בשומשום או בגרעינים.
- אופים בתנור בחום בינוני-גבוהה (180מעלות) למשך 20 – 25 דקות, או עד שהלחמניות שחומות מעט, עם מעטה פריך וזהוב..
- טיפ וטריק: מומלץ להניח בזמן האפייה תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ללחות שמוסיפה למאפה רכות.
- ניתן להקפיא.