ממרח לימונים משני מרכיבים בלבד!

המתכון הבא הוא בעצם 2 מתכונים מחומר גלם אחד- לימונים. ממרח לימונים ולימונים כבושים


הנה כמה סגולות על קליפת הלימון שאנחנו בדרך כלל זורקים לפח שלא ידעתם:

קליפת לימון מכילה פי חמש עד עשר! יותר ויטמינים מאשר מיץ לימון.
אבל החדשות היותר מרעישות על קליפת לימון הם העובדה כי מחקרים אחרונים גילו שקליפת הלימון (חוץ מזה שהיא נותנת ארומה נפלאה),
מסייעת בקטילה והרג של תאים סרטניים פי 10,000 מאשר תרופות כימותרפיות ובלי כל תופעות הלוואי!!

בדיקות מעבדה הראו שלימון רגיל הורג 12 תאים סרטניים, כולל סרטן המעי הגס וסרטן השד, הערמונית, הריאות והלבלב,
ושטיפול – עם תמצית לימון – הורס רק תאים סרטניים ממאירים ולא משפיע על תאים בריאים.

אז הנה מתכון פשוט להכנת לימונים כבושים וממרח לימונים מ-3 מרכיבים בלבד:
לימונים, מלח ותבלין טורשי
שזו תערובת תבלינים משובחת לחמוצים שעושה את כל העבודה.

מי שעדיין לא מכיר את תבלין הטורשי שלי ניתן להשיג באתר בלחיצה כאן.

 

  • שוטפים לימונים היטב היטב במים ומייבשים. חשוב שהלימונים יהיו יבשים לחלוטין, כדי שלא ירקבו.

  • בקערה גדולה מניחים מלח אטלנטי יחד עם תבלין טורשי מערבבים ומניחים בצד.

  • פורסים את הלימונים לרבעים, מוציאים כמה שאפשר גרעינים ומוסיפים לקערת המלח.

  • מערבבים היטב, כך שהתבלין והמלח יצפו את כל הלימונים.

  • מעקרים צנצנות זכוכית ומייבשים היטב.

  • מחלקים את תערובת הלימונים לשניים. מחצית מהכמות ממלאים בצנצנות זכוכית. דוחסים כמה שאפשר ומניחים מעל מעט שמן זית לשימור.

    את המחצית השניה של הלימונים הופכים לממרח בעזרת בלנדר מוט. ושוב ממלאים בצנצנות מעוקרות.

  • מעל מזלפים שמן זית עד כדי כיסוי.

  • מאחסנים במקרר.

להזמנת תבלין הטורשי של אריק ללחוץ כאן 

לממרח לימונים טבעי של גלית ללחוץ כאן