ממרח שמנת מכרובית וקשיו

אם אתם צריכים מתכון לממרח בריא וטבעוני, הגעתם למקום הנכון. הממרח שמנת קשיו כרובית הזה, חביב הקהל אצלנו בבית.
שילוב של מרכיבים טבעוניים קרמיים וטעימים, יחד עם הטעם  של הכרובית, הופכים את המררח הזה לאחד הממרחים הכי שימושיים כמעט להכל.
רוב הממרחים הזמינים הנמכרים בחנויות הם על בסיס גבינות,  או שהם מכילים שומנים באיכות גרועה.

לכולנו מתחשק לפעמים לאכול משהו קרמי, אגוזי וטעים, אבל למה צריך להקריב את הבריאות שלנו בשביל מוצר גרוע?
כל שבוע אני מכינה 2-3 ממרחים, והפעם כשהייתי בשוק, הכרובית היתה נפלאה, אז קניתי כמה, וידעתי שאני הולכת להכין ממנה משהו מעניין.
ברגע שתכינו את המתכון הזה, תופתעו כמה קל לעשות אותו. אתם יכולים גם להכין גרסה משלכם על ידי שילוב של עשבי תיבול מהאהובים עליכם. הכל יילך כאן טוב.
קצת על המרכיבים של המתכון, כדי שתוכלו להרגיש טוב ולדעת את כל היתרונות שאתם הולכים לקבל מהמנה הטעימה הזו!

כרובית:
הכבוד של הכרובית ללא ספק הגיע מאז שהאורז מכרובית צץ בכל מקום. אני מקווה שהכרובית עדיין תישאר באור הזרקורים כי היא פשוט ירק פנטסטי לצריכה.
פעם כרובית היתה במקום האחרון על מגש הירקות בזמן שכל החברים האחרים שלה נאכלו בקלות. אחרי שתבדקו את המתכון הזה, אני לא חושבת שאי פעם תזלזלו שוב בכרובית.
אחרי שתקראו את כל היתרונות שיש בה, אני בטוחה שתרוצו להכין את הממרח הזה.
הנה כמה עובדות על כרובית:
מנה אחת של כרובית מספקת 77% מהצריכה היומית של ויטמין C ו-20% מהצריכה היומית של ויטמין K. כרובית עשירה בנוגדי חמצון, עוזרת בסילוק פסולת ובהפעלת אנזימים הקשורים לניקוי רעלים. היא תורמת לחיזוק חיסוני, מורידה כולסטרול גבוה, שומרת על בריאות הלב, אנטי דלקתית, מסייעת בחיזוק עצמות ומכילה רכיבים אנטי סרטניים.

ככל שאנחנו נותנים לגוף שלנו את הכלים הנכונים,  ככה אנחנו נרגיש טוב יותר. פיזית ונפשית.
וכן, אני ממש מתכוונת לזה שאתם יכולים לאכול את הממרח שמנת  קשיו כרובית הזה, ולהרגיש מדהים. מי היה מאמין שזה אפשרי!? בבקשה 🙂

(ואם אתם רוצים עוד דרכים להרגיש מדהים, הצטרפו למועדון לחיות בריא  שלנו. זוהי קהילה בלעדית ונמרצת של נשים, שמחפשות ולומדות ומתפתחות בהדרכתי, במסע עמוק יותר של חקר עצמי, בריאות פיזית ונפשית.  המועדון שלנו מטפח בריאות אמיתית דרך למידה על תזונה טבעית, צמחי מרפא, עשבי תיבול, גוף נפש, דרך דיונים, כתיבה, מיטציה ועוד. כל חודש יש נושא אחר. מוזמנים להצטרף אלינו עוד היום!
הנה כאן כל הפרטים)

אגוזי קשיו 
אגוזי קשיו הם אחד מאותם אגוזים שתוכלו להשתמש בהם בקלות כדי ליצור משהו קרמי. מוצרי חלב יוצרים המון ליחה ועומס על הגוף, ואגוזי קשיו הם אופציה מצוינת להפוך כל מתכון למשהו קרמי וחמאתי.  
מה שטוב הוא שלא צריך לאכול מהם הרבה. הם עשירים בסיבים ושומנים בריאים, ומכילים מגוון של ויטמינים, מינרלים ותרכובות מועילות שתומכות בבריאות שלנו. 

 

רוזמרין 
עכשיו הסוד האמיתי לטעם הקסום של הממרח שמנת קשיו כרובית הזה, הוא השימוש  ברוזמרין. זה מה שהופך את הממרח הזה לאלוהי!
הדבר החשוב הוא לא לדלג על המרכיב היקר הזה. רוזמרין הוא אחד מאותם עשבי תיבול מדהימים שהגוף יכול להפיק מהם תועלת רבה. הרכיבים הפעילים של הרוזמרין הם נוגדי חמצון, חומרים אנטי דלקתיים ואנטי מסרטנים, מה שהופך אותו למזון חשוב בהגנה על הבריאות שלנו.
רוזמרין גם עוזר להגביר את הייצור של תאי הדם האדומים. הגברת זרימת הדם מסייעת בהעברת יותר חמצן למערכות איברים חיוניות, וממריץ את תנועתם של חומרים מזינים לתאים שזקוקים לתיקון.

 

בקיצור, רוזמרין הוא עשב תיבול קסום! אני מחביאה אותו בהמון מתכונים, לירקות בתנור, ממולאים, ובתבשילים, והוא זה שעושה את הקסם של התיבול. 
אם אין לכם רוזמרין בשלוף או שאתם קונים ובסוף זורקים לפח,  ממליצה לכם לשריין את המטבח שלכם בתערובת המלח שלי: ה”רוזמרין של אתי”

 

 
תערובת עם מלח טבעי מים המלח, עשירה במינרלים טבעיים, שמתאימה במיוחד למתכון כמו זה, התפו”א בתנור יוצאים איתה פשוט מדהים, היא מתאימה  לירקות קלויים בתנור, לדגים, פסטה, סלטים ולכל תבשיל.  היא כמובן 100% טבעית. ללא גלוטן, ללא תוספים או חומרים משמרים. 
לתערובת הרוזמרין של אתי בהנחה ללחוץ כאן 
אחרי שתנסו את זה עם רוזמרין, אתם מוזמנים לשנות את זה עם עוד עשבי תיבול ותבלינים האהובים עליכם.  קארי, אורגנו, פטרוזיליה, בזיליקום. כולם יהיו טעימים!

 

הנה המתכון:

מצרכים:
½ כוס חמאת קשיו או אגוזי קשיו מושרים במים לפחות שעתיים
2 כוסות פרחי כרובית
כף שמן קוקוס/זית
½ כפית תערובת מלח הרוזמרין של אתי
או כף רוזמרין טרי קצוץ וחצי כפית מלח
1/4 כוס מים 
2 כפות שמן אבוקדו/שמן זית
 כף מיץ לימון
2 כפות שמרי בירה 
פלפל שחור לפי הטעם

הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים פרחי כרובית עם שמן קוקוס, ותערובת מלח.
אופים בתנור 30-20 דקות, עד שהכרובית רכה.
מניחים לכרובית להתקרר למשך 10 דקות.
מסננים את אגוזי הקשיו ומכניסים אותם למעבד מזון. ( אם משתמשים בחמאת קשיו מוסיפים אותה למעבד מזון).
מוסיפים את הכרובית הצלויה, המים, שמן האבוקדו, הלימון, השמרי בירה והרוזמרין.
מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים כף מים בכל פעם במידת הצורך.
מניחים את הממרח בקערה  ומקשטים בעשבי תיבול מאהובים.
מנשנשים עם ירקות טריים!