מרק ירקות עשיר ומפנק בטעם של פעם

מרק  נפלא בטעם של פעם, מפנק ומחייה את הנפש. מתאים לפתיחה וסגירה של הצום. קל להכנה. טבעוני. ללא תוספת אבקת מרק ותבלינים מלאכותיים.
מומלץ להכין מראש ולהגיש עם  אטריות דקות.

כשהייתי ילדה קטנה, ביום כיפור הייתי מחכה לארוחה המפסקת רק בגלל המרק הזה. למרק ירקות הטחון שאמא שלי היתה מכינה. היא היתה קוראת לו “מרק מרפא”.
היום גם הילדים שלי קוראים לו ככה. מרק נקי, טהור, זול, עשוי רק מירקות טריים, ועשבי תיבול טבעיים, בעל ארומה נפלאה בזכות אבקת המרק הטבעית שלי,
המכילה מגוון של תבלינים ועשבי תיבול הנטחנים יחד שמקפיצים את הסיר בים של ניחוחות ובריאות.
(את אבקת המרק הטבעית שלי תוכלו להשיג באתר כאן)
היום לצערי שמים אבקת מרק מלאכותית כמעט בכל דבר. אבקות מרק מוכנות מכילות כמויות גדולות של כימיקלים, סוכרים, נתרן, צבעי מאכל ומונסודיום גלוטומט (אחד הגורמים למיגרנות ומעכב פירוק של היסטמין ובכך גורם לאלרגיה).
לצערי, אבקת המרק גם משטחת את כל הטעמים ומעניקה לתבשיל טעם אחיד. ולצערי היא עדיין שולטת במטבח, כי אנשים בעיקר לא מכירים משהו אחר!

מרקים מהווים חלק עיקרי בתזונה בריאה ובמיוחד בחורף, כשהגוף רוצה מנה חמה, ומתקשה לאכול מזון קר. מרקים שהם סמיכים יכולים להוות ארוחת ערב מלאה.
לפי שיטת הבריאות הטבעית, מרק ירקות הוא הבסיס של ארוחת הערב, ומספק מגוון של מינרלים חיוניים.

מומלץ לאכול את המרק הזה כבר יום לפני הצום.

את אבקת המרק הטבעית שלי ניתן להזמין בקליק אחד בלחיצה כאן 🙂

מצרכים:

  • 1 בצל גדול
  • 1 בטטה גדולה
  • 2 גזרים
  • 1 עגבניה
  • 2 קישואים
  • 2 תפוחי אדמה
  • נתח דלעת
  • שורש סלרי + עלים
  • 4 שיני שום קלופות
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזילה
  • צרור כוסברה
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 כפות אבקת מרק טבעית
  • 1 כפית כורכום
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 1 כוס אטריות מרק דקות מבושלות

הכנה:

  1. שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה והבטטה, וחותכים לחתיכות גדולות.
  2. שוטפים את הקישואים וחותכים לחתיכות גדולות עם הקליפה.
  3. שוטפים את הדלעת וחותכים לחתיכות גדולות עם הקליפה.
  4. קולפים ושוטפים היטב את שורש הסלרי וחוצים אותו.
  5. שוטפים היטב עלי סלרי, פטרוזילה, כוסברה ושמיר ומניחים בצד.
  6. קולפים את הבצל וחותכים גס.
  7. בסיר מרק עמוק מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות בערך 3-4 דקות.
  8. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים, חוץ מעשבי התיבול (פטרוזילה, כוסברה ושמיר). ממלאים במים עד לגובה של 3/4 הסיר, ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
  10. מוסיפים עשבי תיבול ירוקים: פטרוזילה, כוסברה ושמיר, ומבשלים עוד 10 דקות.
  11. מוסיפים אבקת מרק טבעית, מלח ופלפל. מכבים את הסיר.
  12. טוחנים את הירקות עם בלנדר מוט. ניתן להוסיף מים חמים התאם לסמיכות הרצויה.
  13. מבשלים אטריות מוסיפים לסיר או מגישים בנפרד.

לספר הבישול שלי: קל טעים ובריא טבח בריא בלי תירוצים ישירות למחשב ללחוץ כאן 

לספר המתכונים: מתוקים ובריאים ללחוץ כאן 

קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את מצרכים  לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂

[woo-multi-cart selected=”all”  ids=”5236,5342,5348,5302,5235″]