מרק עגבניות הכי טעים שיש ב-10 דקות הכנה

מרק עגבניות הוא אחד המרקים האהובים אצלנו, ובמיוחד אצל המתבגרת שלי. זהו אחד המתכונים הכי קלים, בריאים וטעימים שיש.

הסוד במרק טמון בשני דברים חשובים: בתבלין ההודי: גראם מסאלה ובעגבניות הטריות.

עגבניות מבושלות עשירות בליקופן שהוא הפיגמנט האדום שבעגבניה ששומר על שלמותו גם בבישול וקיים בשפע גם בקטשופ, נמצא כמפחית סיכון משמעותי לסוגי סרטן שונים ומחלות לב.

תערובת התיבול גראם מסאלה היא תערובת עוצמתית שיכולה להפוך אפילו את הארוחות התפלות ביותר למעניינות. אבל יש בה יותר רק מסתם טעם.
גראם מסאלה פירושו “תערובת של תבלינים חמה”.

“חם”, במקרה הזה, מתייחס לשימוש של התערובת ברפואה האיורוודית – שם הוא מוערך כ”תערובת תבלינים ש”מחממת” את הגוף, ולכן זה מעולה לתקופת החורף.

יש כל מני תערובות של גראם מסאלה,  אבל תערובת הגראם מסאלה שלי מכילה מספר תבלינים מאוד עוצמתיים כל אחד בפני עצמו:פלפל שחור, הל, קינמון, ציפורן, זרעי כוסברה, זרעי כמון, אגוז מוסקט, שכול אחד מהם משתייך למשפחת התבלינים הבריאים  ביותר בעולם.

לכו להכין!

המתכון:

2 כפות שמו זית
8 עגבניות גדולות טריות מרוסקות, כולל הקליפה
1 בצל גדול או שניים קטנים קצוצים
4 שיני שום קצוץ
2 גזרים טריים חתוכים לקוביות
תבלינים:
גראם מסאלה 1/2-1 כפית
כורכום- חצי כפית
מלח פלפל
כפית אבקת מרק טבעית של גלית
לא חובה: מעט אגוז מוסקט.
לא חובה: צרור כוסברה טרייה קצוצה.
מים

הכנה:
בסיר עמוק מחממים שמן ומזהיבים בצל.
מוסיפים את השום וקוביות הגזר ומערבבים קלות.
מוסיפים עגבניות מרוסקות, מכסים במים רותחים.
מבשלים 20 דקותצ או עד שהגזרים מתרככים.
מתבלים ונהנים.

כאן ניתן להשיג תערובת גראם מסאלה ייחודית 

כאן ניתן להשיג את אבקת המרק הטבעית של גלית 

לתערובות התבלינים של גלית 

צפו בסרטון למה חשוב לאכול עגבניות מבושלות?