משלוח חינם מעל 349 ש”ח

מרק תירס אסייתי כמו במסעדה

המרק הזה, הוא ניסיון שלי לשחזר את המרק האהוב עלי במסעדת ג’פניקה- מרק תירס חריף עם עוף, קרם קוקוס, ג’ינג’יר ואטריות שעועית.
זה המרק הקבוע שהייתי מזמינה לי בימים נורמליים. גם הבת שלי מאוד אוהבת את המרק הזה, ובגלל מזג האוויר הקריר ממש התחשק לנו אותו.
אז הפעם החלטתי לעשות אותו בבית, כדי שנוכל ליהנות ממנו כמה שרק אפשר!
(וגם יוצא הרבה יותר זול..)
המרק מאוד קל להכנה, מצרכים ממש פשוטים, אפשר לשלב איתו מגוון של אופציות כפי שתראו בהמשך.
מבחינת עוצמת החריפות-  תוכלו לשלוט בהתאם לטעם שלכם.
אם מכינים לילדים- הוא מצויין גם ללא חריפות כלל!
מוזמנים לנסות גם. כל כך טוב!

 

מצרכים
1 בצל קצוץ
2 כפות ממרח קארי אדום, צהוב או ירוק
חבילת תירס קפוא (כ- 800 גרם)
או תירס משימורים
2 כפות רוטב סויה
כף שמן שומשום
כפית שורש ג’ינג’ר טרי מגורד
ביצה טרופה
חופן בצל ירוק חתוך דק
ליטר מים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון
קרטון קרם קוקוס 250 מ”ל
1/2 חבילת אטריות שעועית או אטריות אורז

 

אופציות גיוון להגשה:
* חזה עוף צלוי על מחבת עם סויה ומעט שמן זית, מפורק ל״שיערות״
* קוביות טופו מוקפצות במעט שמן זית ורוטב סויה
* פופקורן קינואה –  חופן קינואה קלויה קלות במחבת ללא שמן

 

הכנה:
  • מכינים את אטריות השעועית: מניחים אטריות שעועית בקערה גדולה ושופכים מעל מיים רותחים. משהים למשך 10 דקות, מסננים ומניחים בצד עד להגשה.
  • מטגנים בצל וג׳ינג׳ר בשמן שומשום עד שהבצל הופך לשקוף.
  • מוסיפים תירס, סויה, מים, קרם קוקוס, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • טוחנים חלקית את המרק עם בלנדר מוט, ומזלפים פנימה ביצה טרופה תוך כדי ערבוב.
  • להגשה מוסיפים לקערת המרק חופן אטריות, ומקשטים עם בצל ירוק, כמה טיפות שמן שומשום ורוטב סויה,
    מפזרים מעל את אחת התוספות לבחירה.

 

עוד מרקים בריאים וקלים להכנה בלחיצה כאן 

 

לאבקת המרק הטבעית שלי שמקפיצה כל סיר בים של ניחוחות ובריאות 
מרק דיטוקס כורכום עדשים

ציר מרק ירקות מרפא

 

שקדי מרק קריספיים ממכרים ללא גלוטן 

 

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן