מתכון פשוט להכנה. הקינואה והכרובית מחליפים את האורז הלבן המסורתי. פינוק מושלם לסוף שבוע! גרסה בריאה ועשירה בחלבון.
את כל המצרכים למתכון ניתן לרכוש בקליק אחד בהמשך העמוד כאן למטה 🙂
סושי ירקות בהיר וצבעוני, עם תערובת של קראנצ’יות ומתיקות.
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 30 דקות
6 מנות
מצרכים:
ל”אורז”:
1 ראש כרובית בינונית
1 כף שמן זית
1/2 כוס קינואה לא מבושלת
1 כוס מים
כפית רוטב סויה תמרי ללא גלוטן
2 כפיות חומץ אורז
1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר
לסושי:
4 – 6 אצות נורי
מחצלת גלגול מבמבוק
1 גזר קטן
1/2 מלפפון
1/2 פלפל אדום חתוך למקלות דקים
1/2 כוס כרוב מגורר
פרוסות דקות מאבוקדו
אופציות נוספות בהתאם להעדפות: ג’ינג’יר כבוש, טופו, סלמון, טונה…
הכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בצד.
מסירים את הגבעולים מהכרובית ומניחים את פרחי הכרובית במעבד מזון. מעבדים בכמה פולסים עד שנוצר מרקם “אורז”.
מעבירים את אורז הכרובית לתבנית האפייה, מטפטפים מעל כף שמן זית, מערבבים עם הידיים וצולים בתנור למשך כ- 30 דקות תוך ערבוב כל עשר דקות.
מחממים כוס מים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקינואה ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים, בערך 7 דקות.
מעבירים את הכרובית והקינואה החמים לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הסויה תמרי, החומץ והג’ינג’ר. מערבבים במרץ, עד שהתערובת הופכת דביקה.
להרכבת הסושי מניחים יריעת נורי אחת על משטח ישר.
מניחים 1/3 כוס מהתערובת לאצת הנורי ומשטחים אותה באופן אחיד.
משאירים 1/2 ס”מ ריק.
מניחים קודם את הירקות, ולבסוף את האבוקדו.
מרימים את קצה האצה (ניתן להשתמש במחצלת) הקרוב עם האגודלים, מהדקים את חומרי המילוי בעזרת האצבעות ומגלגלים.
מושכים לאחור ומהדקים את האצה לאחר כל גלגול.
מרטיבים מעט במים את הקצה הלא מכוסה וסוגרים.
מנחים את הרולים במקרר עד להגשה.
פורסים כל רולדה לשמונה חלקים בעזרת סכין חדה ורטובה.
מגישים עם רוטב סויה נטול גלוטן ופתיתי צ’ילי אדום.