וואו וואו, חופשי עפה על הסלט הזה! מבטיחה לכם שאם תכינו אותו הוא הולך לגנוב את כל ההצגה!
סלט ירקות קלוי בטעם פלאפל שמתקבל בזכות הדואה המצרית של אמא. פשוט אין דברים כאלה!!

הכל התחיל מזה שהתחלתי לחשוב על מתכוני קיץ, כי אוטוטו שבועות, וזה תמיד מסמן לי שהקיץ כבר פה,
בדיוק ארזתי הזמנות לדואה, וחשבתי לעצמי איזה כייף למי שהולך לגלות אותה, וחבל שלא הרבה מכירים ומשתמשים בה,
כי היא פשוט מדהימה, עשירה בארומה שאי אפשר לעמוד בפניה, והיא מוסיפה כל כך הרבה טעם ובריאות!
אז חשבתי איך אני יכולה להנגיש לכם אותה כדי שתוכלו גם ליהנות ממנה?
אז הכי בסיסי זה סלט.
אני מוסיפה אותה להמון סלטים, והיא הסוד שלי להמון תבשילים.
אז מי שעדיין לא מכיר, הדואה מפוצצת בסידן, ידועה במטבחי המידל איסט, ובמיוחד בעדה המצרית. (אני חצי מצריה).

מה יש בה?
היא עשויה מזרעי שומשום, כוסברה וכמון שמבחינת הערכים התזונתיים שלהם, מדובר במזונות על של ממש!
איך משתמשים בדואה?
בעיקרון, אפשר להשתמש בה כתבלין שמשדרג ומוסיף עוד טעם לכל מנה. אפשר להשתמש בה מעל קרקרים, באפיית לחמים, במרקים, אני משתמשת בה כתוספת מעל סלט, פרוסת לחם עם אבוקדו, או עם גבינות, היא משדרגת כל ממרח כמו: טחינה, חומוס, יוגורט..
אנחנו רגילים לפתוח איתה כל ארוחה לצד צלוחית עם שמן זית ולחם טרי, וגם חובה חובה מעל ירקות בתנור.
בקיצור, לכו להכין וספרו לי איך יצא!!

רשימת המרכיבים

מצרכים:
2 כוסות פרחי כרובית טריים מפוררים לפירורים
כוס עגבניות שרי חצויות
סלסילת פטריות שמפניון פרוסות
1 בצל קצוץ
חופן עלי בזיליקום, נענע, כוסברה
1/4 כוס שמן זית או אבוקדו (תוספו עוד בהתאם להעדפות שלכם)
2 כפות או יותר דואה מצרית של אמא (אפשר להשיג כאן)
1 שן שום או 1/2 כפית אבקת שום
שקית עלים ירוקים טריים (סלנובה, חסה, בייבי, תרד, קייל..)
1/2 כוס גרעיני דלעת
מלח פלפל שחור (ראו תערובת מלח הבייסיק של גלית כאן)
מיץ מלימון אחד
לקישוט לא חובה:עלי נענע ובזיליקום קצוצים
רוטב טחינה או גבינת פטה מפוררת או פרמזן (פליאו/טבעוני)

הוראות הכנה

הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
בקערה גדולה, מניחים את כל הכרובית, הפטריות, העגבניות והבצל הקצוצים/חתוכים.
מוסיפים 1/4 כוס שמן, דואה, מלח, פלפל, גרעיני דלעת ומערבבים.
מוזמנים להוסיף עוד ירקות שאתם אוהבים.
מניחים את הסלט על תבנית האפייה ומפזרים באופן אחיד.
צולים בתנור למשך 25-20 דקות, בודקים ב-15 דקות את מידת העשייה.
לאחר שהכרובית מזהיבה, מוציאים מהתנור.
מפזרים מעל קערת סלט עם עלים ירוקים
מקשטים רק בנגיעה בעלי נענע ובזיליקום טריים (לא חובה).
מטפטפים מעט רוטב טחינה, או כל רוטב שאתם אוהבים.
אם אתם רוצים להפוך את הסלט הזה לממלא יותר, הוסיפו פנימה כמה כפות של פירות יבשים קצוצים ופטה מפורר.

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020