וואו וואו, חופשי עפה על הסלט הזה! מבטיחה לכם שאם תכינו אותו הוא הולך לגנוב את כל ההצגה!
סלט ירקות קלוי בטעם פלאפל שמתקבל בזכות הדואה המצרית של אמא. פשוט אין דברים כאלה!!
הכל התחיל מזה שהתחלתי לחשוב על מתכוני קיץ, כי אוטוטו שבועות, וזה תמיד מסמן לי שהקיץ כבר פה,
בדיוק ארזתי הזמנות לדואה, וחשבתי לעצמי איזה כייף למי שהולך לגלות אותה, וחבל שלא הרבה מכירים ומשתמשים בה,
כי היא פשוט מדהימה, עשירה בארומה שאי אפשר לעמוד בפניה, והיא מוסיפה כל כך הרבה טעם ובריאות!
אז חשבתי איך אני יכולה להנגיש לכם אותה כדי שתוכלו גם ליהנות ממנה?
אז הכי בסיסי זה סלט.
אני מוסיפה אותה להמון סלטים, והיא הסוד שלי להמון תבשילים.
אז מי שעדיין לא מכיר, הדואה מפוצצת בסידן, ידועה במטבחי המידל איסט, ובמיוחד בעדה המצרית. (אני חצי מצריה).
מה יש בה?
היא עשויה מזרעי שומשום, כוסברה וכמון שמבחינת הערכים התזונתיים שלהם, מדובר במזונות על של ממש!
איך משתמשים בדואה?
בעיקרון, אפשר להשתמש בה כתבלין שמשדרג ומוסיף עוד טעם לכל מנה. אפשר להשתמש בה מעל קרקרים, באפיית לחמים, במרקים, אני משתמשת בה כתוספת מעל סלט, פרוסת לחם עם אבוקדו, או עם גבינות, היא משדרגת כל ממרח כמו: טחינה, חומוס, יוגורט..
אנחנו רגילים לפתוח איתה כל ארוחה לצד צלוחית עם שמן זית ולחם טרי, וגם חובה חובה מעל ירקות בתנור.
בקיצור, לכו להכין וספרו לי איך יצא!!