העוגיה המושלמת לטבול יחד עם תה. לא להאמין שאין כאן סוכר, ולא קמח לבן, וכמה קל להכין!
בצק עדין רב תכליתי שניתן להכין עם מגוון אגוזים ומילויים לבחירתכם: תמרים, ריבה, קוקוס וכו.
מתכון שמצאתי באתר של אסי רוז הנהדרת עם כמה שינויים שלי. הוספתי לבצק מעט גרידת תפוז שמוסיף טעם עדין.
בחרתי באגוזי לוז וריבת תאנים כי זה מה שהיה לי במקרר, והכנתי גם עם ממרח תמרים ואגוזים. יצא אגדה!

ממליצה להכפיל כמויות!!

 

רשימת המרכיבים

עבור 2 רולדות:
לבצק:
3 ביצים גדולות
כף שמן קוקוס
גרידה מתפוז 1 (לא חובה)
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס קמח טפיוקה/קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח

מילוי אגוזי לוז וריבת תאנים:
1 כוס ריבת תאנים תוצרת בית או כל ריבה לבחירתכם
2 כוסות אגוזי לוז או שקדים או אגוזי מלך

מילוי ממרח תמרים ואגוזים:
כוס ממרח תמרים טבעי ללא סוכר
כפית ת. וניל טבעית
כפית קינמון
2 כפות סילאן 
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
טורפים שמן קוקוס עם ביצים + ת. וניל, מוסיפים גרידתצ תפוז, קמחים, א. אפיה.
לשים עם הידיים. אם הבצק דביק להוסיף עוד 2-3 קמח טפיוקה.
מגלגלים את הבצק לעיגול ומניחים בקערה במקרר למשך 10 דקות. חשוב לא לדלג על שלב זה כי עושה את העבודה עם הבצק לקלה.
מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 כדורים.
מניחים כל כדור בין שני ניירות אפיה ובעזרת מערוך מרדדים לבצק בעובי 2 ס”מ בערך.
מסירים את נייר האפייה העליון ומורחים על כל הבצק את המילוי, כולל גם בקצוות, בשכבה עסיסית אך לא מדי. מפזרים מעל אגוזים קצוצים. (שימו לב לא למרוח שכבה עבה מדי, כי הבצק יתפרק באפיה).
מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית. בעזרת סכין חדה ללא שיניים מסמנים את הרולדה לעוגיות בעובי של אצבע. לא חותכים לגמרי, אלא רק חיתוכים לא עמוקים.
חוזרים על הפעולה עם הכדור השני לגלגול רולדה נוספת.
אופים 20-15 דקות, או עד שהרולדות מעט יבשות ושזופות.
מצננים לפני שפורסים לפי הסימונים שעשינו. מגישים.

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020