מתחשק לכם קינוח טעים שהוא לא רק טבעוני אלא גם מזין לעור שלכם? הגעתם למקום הנכון!
יש לי מתכון מדהים לעוגת גבינה טבעונית ללא אפייה שהיא לא רק מפנקת, אלא גם עמוסה במרכיבים טבעיים שמציעים יתרונות נפלאים לעור הפנים.
לפני שתמשיכו לגלול למתכון, בואו נתעמק בשלושה יתרונות של עוגת הגבינה הטבעונית המענגת הזו לעור הפנים:
הבסיס של העוגה מכיל אגוזי פקאן שעשירים בנוגדי חמצון: אגוזי פקאן עמוסים בנוגדי חמצון, כגון ויטמין E וחומצה אלגית.
תרכובות אלו מסייעות להילחם ברדיקלים חופשיים, להגן על העור מפני נזקים הנגרמים על ידי גורמים סביבתיים, מעשירים את העור בלחות, ומטפחים עור זוהר.
המילוי של העוגה: אגוזי קשיו: שהם מקור פנטסטי לחומרים מזינים חיוניים, כולל ויטמינים E ו-K, שומנים בריאים ומינרלים כמו אבץ וסלניום. חומרים מזינים אלו עוזרים לקדם את ייצור הקולגן, לשפר את גמישות העור ולשמור על מראה צעיר, ומותירים את העור זוהר ובריא.
ממתיקים בריאים יותר: השימוש בממתיקים טבעיים כמו תמרים מג’הול וסירופ מייפל במתכון הזה מספקים חלופה בריאה יותר לסוכר מזוקק.
בניגוד לסוכר מעובד שהורס כל דבר בגוף, כולל נזק לעור, ממתיקים טבעיים אלה מכילים ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שיכולים לסייע בהפחתת דלקות בעור ולתמוך בעור בריא יותר, והכי חשוב, בלי לגרום נזק.
תותים ופירות יער עשירים בנוגדי חמצון וידועים בתרומה שלהם לבריאות העור והבריאות ( צפו בסרטון בהמשך כאן למטה).
לסיכום:
אפשר להתפנק ללא רגשות אשם בעוגת הגבינה המדהימה הזו, שלא רק מספקת את תאוות הקינוח, אלא גם מזינה את העור מבפנים.
עם אגוזי קשיו עשירים בחומרים מזינים, אגוזי פקאן עמוסים בנוגדי חמצון וממתיקים טבעיים כמו תמרים מג’הול וסירופ מייפל, המתכון הזה מציע פינוק מענג תוך טיפוח עור בריא וזוהר.
פנקו את עצמכם בפרוסה והתענגו על הטעימות שתומכות בחיוניות העור שלכם!
הנה המתכון:
מצרכים:
לבסיס עוגה בתבנית עגולה בקוטר 20 אינץ:
1 כוס אגוזי פקאן
4-6 תמרים מג’הול (מגולענים)
קמצוץ מלח
למילוי :
2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו (קיצור דרך למי שממהרת: להשרות 10 דקות במים חמימים. מי שיכולה יותר, אפשר גם שעתיים)
1/4 כוס שמן קוקוס (מומס)
1/2 כוס חלב צמחי
1/4 כוס סירופ מייפל
כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון טרי
כפית גרידת לימון
קמצוץ מלח
כוס ריבת תותים או פטל
לא חובה: 100 גרם שוקולד מומס לקישוט
הכנה:
במעבד מזון מערבבים את אגוזי הפקאן, התמרים והמלח, מעבדים עד שנוצר בצק, כדקה.
מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומניחים בצד.
מניחים את חומרי המילוי (מינוס הריבה) במעבד המזון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מניחים מחצית מהמילוי על הבסיס בתבנית ומחליקים באופן שווה.
מורחים שכבה דקה של ריבת תותים או פטל פטל על המילוי, ומעל מניחים את שאר המילוי, ומעל שוב מעט ריבה.
מעבירים את העוגה למקפיא ל-5 שעות לפחות, רצוי למשך הלילה, עד שהעוגה מתקשה.
מוציאים מהמקפיא 30 דקות לפני ההגשה. רגע לפני ההגשה מזלפים שוקולד מומס ואז פורסים בסכין חדה ומגישים.
פירות יער לעור הפנים צפו בסרטון כאן