עוגת גבינה טבעונית מטריפה וקלה להכנה!

לא רק לשבועות! עוגת גבינה חגיגית שיכולה להתאים לחג השבועות ובכלל!

את כל המצרכים למתכון ניתן לרכוש בתחתית העמוד 🙂
חומרים לתחתית העוגה:
1 כוס אגוזי לוז טחונים גס
 (ניתן לקלות 5 דקות את האגוזים בחום של 150 מעלות כדי להוציא מהם את הארומה ולקלף את הקליפה)
 15 יחידות תמרים מג’הול מהסוג הלח
 2 כפות קקאו איכותי
קמצוץ מלח
 לא חובה: כפית שמן קוקוס

למילוי:
 3 כוסות אגוזי קשיו טחונים לאבקה (בערך 250 גרם)
3/4 כוס שמן קוקוס בטמפרטורה נוזלית
מיץ לימון סחוט מ-1 לימון טרי
1/2 כוס מייפל/דבש/אגבה
כף תמצית וניל טבעית
1/4 כוס מים/ חלב אורז/שקדים

*לגיוון:
לעוגת גבינה- שוקולד- הוסיפו לתערובת המילוי כף אבקת קקאו טבעית +כף חמאת שקדים
לעוגת גבינה- קרמל מלוח- הוסיפו כף חמאת בוטנית טבעית עם שבבי בוטנים מלוחים
לעוגת גבינה- פירות יער- הוסיפו 1/2 כוס פירות יער קפואים.

ציפוי:
מגוון פירות טריים אהובים

הכנה:
1. בקערה מערבבים את כל חומרי התחתית לעוגה היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה
 2. מרפדים עם הידיים תחתית של עוגה קפיצית בקוטר 22 ס”מ. מניחים בצד.
3. מכינים את המילוי:
טורפים היטב עם מזלג את כל חומרי המילוי: קשיו, קוקוס, לימון,אגבה, וניל ומים עד לקבלת תערובת חלקה מאוד.  
 4. יוצקים את המילוי על בסיס העוגה ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.
5. מניחים פירות טריים מעל העוגה לקישוט.
*טבעוני, ללא גלוטן, ללא סוכר

את כל המצרכים למתכון ניתן לרכוש בתחתית העמוד 🙂

לסדנת האונליין גבינות וממרחים טבעוניים במחיר מוזל לזמן מוגבל ללחוץ כאן 

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020