משלוח חינם מעל 349 ש”ח

פאי בטטה טבעוני

עוגת בטטה טבעונית, ללא גלוטן, ללא חלב וללא ביצים. אלטרנטיבה טעימה ומתקתקה באופן טבעי!

מצרכים:
לבצק:
כוס ורבע קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון שיבולת שועל במטחנת תבלינים)
3 כפות קמח עמילן טפיוקה
1/4 כפית מלח ורוד (מלח אטלנטי)
1/3 כוס שמן קוקוס (מוצק)
2 כפות סירופ מייפל
3 כפות מים קרים

למילוי:
1.5 כוסות פירה מבטטה אפויה
1/2 כוס סוכר קוקוס
1/2 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס קרם קוקוס **
3 כפות עמילן  קמח טפיוקה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח ורוד

הכנה:
מכינים את הבצק:
מחממים את התנור ל -180 מעלות.
מניחים קמח שיבולת שועל, טפיוקה, מלח ושמן קוקוס במעבד מזון ומעבדים מספר פולסים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את סירופ המייפל והמים הקרים, ומעבדים שוב עד לקבלת  כדור בצק.
מניחים נייר אפיה על השיש ומניחים את כדור הבצק באמצע הנייר. מניחים נייר אפייה נוסף מעל מעל כדור הבצק ולוחצים בעזרת הידיים כדי להתחיל לשטח את הכדור לעיגול.
השתמשו במערוך וגלגלו את הבצק לעיגול בקוטר שיכסה תבנית פאי בגודל של 20 אינץ’.
מסירים את השכבה העליונה של נייר האפיה, מרימים בזהירות את הבצק עם החלק התחתון של נייר האפייה, ומעבירים בעדינות לתבנית הפאי ומסירים את נייר האפיה הנותר.
בעזרת האצבעות מהדקים את הבצק לזוויות התבנית.
דוקרים את תחתית הבצק עם מזלג במספר מקומות כדי לאפשר אוורור.

מכינים את המילוי:
במעבד מזון מניחים פירה בטטה,סוכר קוקוס, סירופ מייפל, קרם קוקוס, עמילן טפיוקה, קינמון, וניל, אגוז מוסקט ומלח. מעבדים עד לקבלת מרקם חלק מאוד. עוצרים לגירוד הצדדים לפי הצורך.
יוצקים את המילוי מעל לבצק הפאי ומחליקים באופן שווה.
אופים למשך 55 עד 60 דקות, עד שהמילוי כהה יותר והבצק מזהיב.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. המילוי לא יהיה יציב עד שהעוגה תתקרר לחלוטין.
מעבירים את העוגה למקרר לצינון עד שהיא יציבה, בערך 4 עד 6 שעות נוספות, או למשך לילה שלם.
מגישים עם קצפת קוקוס, אם רוצים.

** לגבי קרם קוקוס- רק השומן המוצק שנמצא בחלק העליון של פחית קרם קוקוס מקורר. כדי לקבל רק את השומן מכניסים פחית קרם קוקוס למקרר לילה לפני שרוצים להכין את העוגה, ואז פותחים את הפחית וגורפים רק את החלק המוצק. תוכלו לשמור את שאר הנוזלים בתחתית הפחית להכנת שייק אחר כך!

אם אין לכם סירופ מייפל תוכלו להשתמש בכוס מלאה אחת של סוכר קוקוס. לחלופין, תוכלו להשתמש בסירופ מייפל 3/4 כוס, ולדלג על סוכר הקוקוס. במקרה כזה, ממליצה  להוסיף למתכון עוד כף אחת של עמילן טפיוקה.

למתכונים נוספים לחצו כאן 

למבצעי החודש

לסדנאות בישול אונליין

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן