עוגת פקאן קלה ונפלאה, עם בצק פריך קל ומפתיע ללא גלוטן. מומתקת באופן טבעי ויש לה טעם ומרקם דומים להפליא למקור, ללא שימוש בביצים, קמח או סוכר לבן.
מתוך הספר החדש שלי: קל טעים ובריא- מטבח בריא בלי תירוצים

 

רשימת המרכיבים

מצרכים לבצק לתבנית 22 ס”מ:
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס קמח טפיוקה
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן קוקוס מוצק
1 כף סירופ מייפל
2 כפות מים קרים

מצרכים למילוי:
6 תמרים מג’הול מגולענים
3/4 כוס סירופ מייפל טהור
2 כפות זרעי פשתן
2.5 כוסות חצאי פקאן
1/4 כפית מלח
כפית תמצית וניל טבעית

הוראות הכנה

הכנה:

מחממים תנור ל 180מעלות. בקערה מערבבים קלות קמח שקדים, טפיוקה ומלח.
מוסיפים שמן קוקוס ומייפל ומעבדים לפירורים. מוסיפים מעט מים אם התערובת עדיין יבשה מדי.

יוצרים כדור, ומרפדים תבנית פאי מרופדת בנייר אפיה.
מקפיאים למשך 5 דקות.

מכינים את המילוי:
מפזרים באופן שווה כוס אחת של אגוזי פקאן על תחתית הבצק.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון משלבים יחד תמרים, סירופ מייפל, זרעי פשתן, כוס פקאן נוספת ומלח.
מעבדים לתערובת חלקה יחסית.

יוצקים את הבלילה מעל הבצק ואגוזי הפקאן ומחליקים באופן שווה.
מניחים מעל לבלילה את יתר אגוזי הפקאן באופן שווה.

אופים בתנור למשך 45 דקות.

חשוב לתת לעוגה להתקרר לחלוטין לפני החיתוך.

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020