פיצה חצילים טבעונית ללא גלוטן

אני אוהבת פיצה. כלומר, אני מאוד אוהבת פיצה.
שנים לא אכלתי פיצה רגילה.. גם כי אני לא צרכנית של מוצרי חלב, וגם לא של קמח לבן..
אז לא נשארה לי ברירה.. להמציא לי גרסה בריאה משלי..
וחשוב שתהיה טעימה. ונקייה. נקייה מחומרים מרעילים ומזיקים לגוף..

המתכון הזה הוא גרסה מקוצרת שלי לפיצה שהכנתי בעבר מבצק חצילים!
ראו מתכון כאן.

הפעם, רציתי משהו מהיר יותר.

אז הנה מתכון שלוקח בגדול! הביקורות הכי טובות בבית.. פיצה מחצילים!

הפיצה הזו היא תחליף מעולה, דל פחמימות לגרסה המסורתית.

סה”כ יש כאן חצילים פרוסים וצלויים, שמעליהם אפשר פשוט להניח את כל התוספות לפיצה האהובות עליכם.

הרבה יותר קל מלהכין בצק פיצה!


זמן הכנה 10 דקות
זמן בישול 20 דקות
סה”כ 30 דקות


כמה דברים חשובים שכדאי לדעת על חצילים:

מחקרים מראים שאכילת חצילים עשויה לסייע בהגנה על תפקוד הלב, והם עשויים גם לסייע באיזון רמות הסוכר בדם.

אני מעדיפה לאכול גם את הקליפה. הצבע הסגול מכיל פיטונוטריאנטים חשובים לבריאות המוח, וככל שהחציל “יפה” יותר הוא גם יהיה בריא יותר.

חציל ידוע כמסייע במניעת סרטן המעי, מגן מפני עצירות וטחורים. ובקיצור, כדאי לשלב אותו בתזונה שלכם במיוחד בתבשילים, פשטידות ומאפים.
חציל מטוגן לא מכיל את כל הטוב שיש בחציל.

 

הנה המתכון:

1 קילו חצילים
1 כף שמן זית 
מלח
1/4 כוס רוטב עגבניות מרוסקות
3/4 כוס גבינה טבעונית בסגנון מוצרלה מגורדת (וכל תוספות אחרות שאוהבים)
בזיליקום טרי, לקישוט

 

הכנה:
מחממים את התנור ל 200 מעלות.

מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה. פורסים את החציל לרוחב ויוצרים פרוסות עגולות בעובי של 1/2 ס”מ.
(ככל שתחתכו אותם דקים יותר הם יהיו דקיקים יותר, אך הם יתבשלו מהר יותר).

מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית האפייה, ומברישים קלות את החלק העליון בשמן זית. מפזרים מעל כל פרוסה מלח ואופים עד שהפרוסות רכות,  כ -15 דקות.

מוציאים את החציל מהתנור ומוסיפים את רוטב העגבניות והגבינה המגורדת לכל פרוסה. (אני משתמשת בערך  ב- 2 כפיות רוטב ו -2 כפות גבינה לכל עיגול חציל.)

מחזירים לתנור לאפייה עד שהגבינה נמסה, כ -5 עד 8 דקות נוספות. מגישים חם מיד, עם בזיליקום טרי מעל, אם רוצים.

שאריות ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד 5 ימים. כדי לחמם מחדש, מחממים את התנור ל 200 מעלות ואופים עד שהכל חם, בערך 8 עד 10 דקות.

 

תוספות אפשריות:
ממרח עגבניות
ממרח פסטו
עגבניות שרי צלויות
קוביות בטטה אפויות
כרוב ניצנים צלוי
קישוא צלוי
עלי בזיליקום
בצל
פטריות
פלפל אדום
פרחי כרובית, כרובית ברוקולי
גבינת פרמזן טבעונית

 

המתכון נלקח מתוך קורס האונליין של גלית שלגי גבינות וממרחים טבעוניים.

להצצה לקורס ללחוץ כאן 
(מתוך הקורס להכנת גבינות טבעוניות)