פנקייק אוכמניות ללא גלוטן עשירים בחלבון
פנקייק אוכמניות ללא גלוטן עשירים בחלבון
הפנקייק חלבון אוכמניות האלו פשוט מדהימים!! נימוחים, פשוטים, קלים להכנה וכל כך טעימים!
הם ללא גלוטן, עשירים בחלבון, ובקיצור, הפינוק המושלם לארוחת בוקר.
במהלך השנים שיתפתי אינספור מתכוני פנקייקים ללא גלוטן!
דיברתי על מסורת סוף השבוע של משפחתי שהשרישה בי את האהבה לפנקייקים מגיל צעיר,
אבל עדיין לא שיתפתי מתכון לפנקייק חלבון. בעיקר בגלל שרוב המתכונים שניסיתי פשוט היו נוראיים ואפילו לא ממש טעימים כמו הפנקייקים שאני רגילה אליהם.
עד שמצאתי את המתכון הזה!
פנקייקים עשירים בחלבון, בתוספת אוכמניות, ואני חייבת להגיד שהם באמת הטובים ביותר שטעמתי.
הם אווריריים, בריאים, עשויים מ-7 מרכיבים בלבד, ובמנה של 2 יש 10 גרם חלבון!
הפנקייקים האלה הם פינוק הבוקר האולטימטיבי ומכיוון שהם מלאים בחומרים מזינים, הם גם ישאירו אתכם שבעים לאורך זמן.
אני אוהבת להכין אותם במיוחד כשאני מרגישה שלא אכלתי מספיק חלבון בתפריט היומי שלי, או אחרי אימון, וגם מפנקת איתם את הבת הטבעונית שלי!
בדרך כלל פנקייקים ללא גלוטן עשויים מתערובת של כל מיני קמחים. לא הפעם!
הפנקייקס חלבון האלה, קלילים, אווריריים וכל כך טעימים!
קמח שקדים: אני אוהב להשתמש בקמח שקדים בפנקייקים שלי כי יש לו מרקם רך וטעם מתקתק. קמח שקדים גם עשיר בחלבון, מה שמעשיר יותר את תכולת החלבון של הפנקייקים האלה!
אבקת חלבון: אתם יכולים להשתמש בכל אבקת חלבון שתרצו כאן! אני אוהבת להשתמש באבקת חלבון האפונה שלי, כי היא הכי נייטרלית בטעם, ללא שום תוספים,
היא עשירה מאוד בחלבון, ובעלת ספיגה של מעל 95%!! היא גם צמחית ומתאימה לטבעונים ולבעלי מעיים הכי רגישות, אז ממש ממליצה עליה.
תוכלו להשיג אותה כאן באתר ואפילו לקבל חוברת מתכונים מתנה!
קינמון: אופציונלי לחלוטין, אני אוהבת את הטעם שהוא מוסיף. זילוף קטן יכול לשדרג כל כך!!
ביצים: נכון שהמתכון הזה לא טבעוני, אבל לביצים יש תפקיד חשוב. הם עוזרים להפוך את הפנקייקים לאווריריים, והם גם עשירים בחלבון!
להכנת פנקייקים טבעוניים, במתכון הזה תוכלו להחליף את הביצים בתוספת של 3/4 כוס חלב צמחי וכפית חומץ תפוחים.
חלב שקדים: אתם יכולים להשתמש באיזה חלב/חלב צמחי שתרצו במתכון הזה, אני פשוט ממליצה לבחור באחד שהוא לא ממותק!
אוכמניות: המפתח להכנת הפנקייקס חלבון האלה, אבל ניתן להחליף אותן בכל תוספת אחרת שתרצו : שוקולד צ’יפס, פירות טריים אחרים וכו’ יהיו גם טעימים!
תשובות לשאלות שלכם על הפנקייק חלבון האלה:
מהי אבקת החלבון הטובה ביותר להכנת פנקייק חלבון ללא גלוטן?
כמו שכבר כתבתי, אני אוהבת להשתמש באבקת חלבון אפונה שלי, שהיא הכי נייטרלית בטעם, 100% טבעית, ללא שום תוספים.
הספיגה שלה היא מקסימלית, והיא עשירה בחלבון ומתאימה גם לבעלי בטן רגישה.
הרבה אבקות חלבון שיש בשווקים מכילות מרכיבים שאולי לא תרצו לאכול כל כך הרבה – עמילנים, סוכרים, חומרי טעם וריח וכו’.
אגב, גם תערובות להכנת פנקייקים מכילות לרוב מרכיבים לא בריאים, ולפי מה שאני יודעת, אין תערובת להכנת פנקייק חלבון טובה/בריאה שהיא ללא גלוטן.
אז כמו שאני תמיד אומרת, אין כמו להכין בבית. כשאתם מכינים בבית, אתם שולטים במרכיבים ואתם יודעים שאתם מקבלים משהו שהוא באמת בריא.
האם אכילת פנקייקים לארוחת בוקר בריאה?
הייתי אומרת שכן, במיוחד הפנקייקים האלה, אבל אולי לא הייתי ממליצה לאכול פנקייקים כל יום. לרוב המתכונים לפנקייקים פנקייקים עשירים בפחמימות ולא מכילים הרבה חלבון או שומן, כך שהם לא באמת ישאירו אתכם שבעים לאורך זמן.
בנוסף, חשוב גם שתשמרו על תזונה מגוונת, עם הרבה פירות טריים בארוחת הבוקר שלכם.
האם פנקייק חלבון יכול לעזור בתהליך של ירידה במשקל?
הפנקייקס חלבון האלה יכולים לעזור בתהליך ירידה במשקל במובן הזה שהם ארוחת בוקר די משביעה, אבל חשוב תמיד לגוון את ארוחת הבוקר ולכלול ארוחות מאוזנות אחרות כולל דברים כמו שייקים, דייסת שיבולת שועל, וכו’!
כמה קלוריות יש בפנקייק חלבון האלה?
הקלוריות הן אף פעם לא חשובות, אלא הערך התזונתי שהגוף מקבל מהמזון. אבל, אם אתם מאלה שחייבים לדעת, אז הפנקייקס חלבון האלו מכילים בין 100 ל-150 קלוריות לפנקייק.
אופציות נוספות לפנקייקס חלבון אוכמניות:
דרך מצוינת להפוך את הפנקייקים האלה לבריאים ומלאים אפילו יותר היא להכין אותם עם כמה תוספות בריאות. אני אוהבת להוסיף תערובת של שומנים בריאים, פירות ומשהו עשיר בחלבון. הנה התוספות הכי בריאות לפנקייק (לדעתי):
יוגורט קוקוס או קרם קוקוס (שומן בריא)
חמאת אגוזים (שומן בריא + חלבון)
פירות יער טריים (סיבים, נוגדי חמצון + מתיקות טבעית)
בננה פרוסה (סיבים, אשלגן + מתיקות טבעית)
זרעי צ’יה (שומן בריא + חלבון)
וכמובן, אי אפשר בלי טפטוף של סירופ מייפל טהור בסוף!
אני מקווה שתהנו מהפנקייק חלבון האווריריים האלה, כי הם באמת הכי טובים שטעמתי.
(צפו בסרטון בהמשך העמוד)
הנה המתכון לפנקייק אוכמניות ללא גלוטן עשירים בחלבון
רשימת המרכיבים
1.5 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס אבקת חלבון אפונה (ניתן להשיג באתר כאן)
1.5 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
3 ביצים (לגרסה טבעונית: 3/4 חלב צמחי וכפית חומץ תפוחים)
⅔ כוס חלב שקדים
לא חובה: כפית תמצית וניל טבעית
1/2 – 1 כוס אוכמניות
הוראות הכנה
בקערה מערבבים יחד את החומרים היבשים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים וחלב השקדים. מוסיפים תמצית וניל אם רוצים לחיזוק קטנטן של טעם.
יוצקים את תערובת הביצים והחלב לתערובת הקמח ומערבבים לאיחוד. מקפלים פנימה את האוכמניות.
מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה ומרססים בשמן. מניחים כ-1/4 כוס בלילה על המחבת ומבשלים 2-3 דקות מכל צד.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
מגישים את הפנקייקים חמים עם כף יוגורט טבעוני וסירופ מייפל טהור.