משלוח חינם מעל 349 ש”ח

ציר מרק ירקות מרפא (ולמה זה יותר בריא ממרק עצמות)

תמיד בזמן של חולי, שפעת, חום ושאר מחלות חורף, אמא שלי מכינה לנו את המרק המרפא המפורסם שלה, שלמדה אותו מסבתא שלי.  זה מרק שמכיל מלא שום, כורכום, ירקות ועלים ירוקים ו- עצמות של בשר ועוף.
עכשיו, כשכולם סביבי חולים, היה לי חשוב לשחזר את אותו מרק אהוב, ולמצוא אלטרנטיבה צמחית, בלי העצמות.
אני יודעת שתבלינים מכילים את נוגדי החמצון העוצמתיים ביותר שיש, ושניתן למצוא אלטרנטיבות לרוב המרכיבים מהחי גם מהצומח.
יש איזושהי מסורת עתיקה שמאמינה שלמרק עצמות יש תכונות “ריפוי”. היום עם התנאים הירודים והמחלות שהפרות עצמן לוקות בהן, קצת קשה להאמין שיש משהו בריא בעצמות האלה.

הטענה הבריאותית הנפוצה ביותר שתשמעו על מרק עצמות היא ענין הקולגן. קולגן הוא אחד מהחלבונים העיקריים/ראשוניים שהגוף שלנו משתמש בהם.
הוא מהווה כ-30% מסך החלבון בגוף האדם הממוצע. יש הטוענים שמרק עצמות עוזר להעלות את רמת הקולגן בגוף.  בטח גם תשמעו על ג’לטין, שהוא נגזרת של קולגן.

הדבר שחשוב לציין לגבי קולגן הוא שהוא לא מגיע ישירות מהמזון. אז, בין אם אתם טבעוניים או אוכלי בשר, אתם לא “אוכלים” את הקולגן שלכם בשום צורה!
הגוף מייצר קולגן מהתזונה שהוא מקבל מהמזון. הגוף שלנו אפילו לא יכול לעכל קולגן בשלמותו. אנחנו פשוט סופגים את החומרים המזינים מהמזון שלנו, והם אלו שמספקים לגוף את אבני הבניין הדרושים לו כדי ליצור קולגן באופן טבעי, אם וכאשר הוא זקוק לו.

אין עדות לכך שיש יתרון לצריכת חומצות אמינו ומינרלים אלו ממרק עצמות.
אכילת קולגן אינה שווה ליותר קולגן. כמו שהשומן שאנחנו אוכלים לא מתורגם ישירות לשומן בגוף, בליעת קולגן לא הופכת לקולגן בתוך או בין העצמות שלנו.

ולגבי הטענה שמרק עצמות “מרפא” את רירית הקיבה, במיוחד מהג’לטין, היום ידוע שיש כמה חלופות מצוינות על בסיס צמחי כמו כורכום, ג’ינג’יר, מזונות מותססים, אצות, אלוורה ושומנים בריאים.

ומה לגביי הסידן?
את כל הסידן, האשלגן והמינרלים האחרים המצויים במרק עצמות יותר קל למצוא במזונות מהצומח. בנוסף הם מכילים מרכיבים נוספים בריאים יותר! מעבר לכך, אנחנו בטח לא צריכים להכניס לגוף שלנו את כל ההורמונים, האנטיביוטיקה ושאר המתכות שמקבלות החיות, ובקיצור, כל הטענות על מרק עצמות מהחי מוגזמים ולא נחוצים לבריאות שלנו.

מעבר לכך, שתיית מרק חם כמזון מרפא בזמן חולי היא מסורת עתיקת יומין. נראה שההשפעה של הנוזל החם כשלעצמה עושה לו טוב. היא מחממת ומנחמת אותנו, בלי קשר למינרלים או לחומרים המזינים שיש בנוזל. מרק חם פשוט גורם לנו להרגיש טוב יותר.

? אז הנה הגרסה שלי למרק מרפא מהצומח. אתם יכולים להחליף, להשאיר או להוסיף כל מרכיב שאתם אוהבים, כדי להתאים לתזונה ולטעם שלכם.

האצות משתלבות נפלא עם הפטריות, הג’ינג’ר, הצ’ילי והקוקוס לטעם בסגנון אסיאתי.

אם אתם רוצים להעשיר את המרק בעוד תבלינים וטעמים, ממליצה לכם להוסיף 1-2 כפות מאבקת המרק הטבעית שלי שמכילה המון תבלינים וצמחי מרפא ומוסיפה המון טעם ובריאות.

הכוכבים העיקריים הם:

אצות וואקמה:
מקור מצוין לאומגה 3 – מהטובים ביותר לטבעונים, מצוינים לבריאות המעיים, מלאים בויטמינים ומינרלים (מקור טוב במיוחד לברזל, סידן, מגנזיום ויוד).

פטריות שיטאקי:
מלבד הטעם המדהים בהן מוסיפות, הוכח שהפטריות האלו מעכבות דלקת במעיים. הן גם מלאות בחומצות אמינו, ויטמין D, אבץ וויטמינים מקבוצת B.

שמן קוקוס או שמן זית:
בעיקר כדי לסייע בספיגת חומרים מזינים אבל לשמן קוקוס יש גם תכונות אחרות שעוזרות להרוס חיידקים רעים, ולהפחית את רמת החומציות בקיבה.

כורכום:
אנטי דלקתי רב עוצמה המסייע בדלקת במעיים, מוסיף טעם טעים וצבע יפה.

תרד או קייל:
מלא ויטמינים וסיבים תזונתיים.

מצרכים:

3 ליטר מים
1 כף שמן קוקוס, או שמן זית כתית מעולה
1 בצל אדום, חתוך לרבעים
10-8 שיני שום
1 פלפל צ’ילי, קצוץ גס (עם הזרעים) – הימנעו אם יש לכם קיבה רגישה מאוד
1 חתיכת ג’ינג’ר בגודל אגודל, קצוצה גס (עם הקליפה)
1 כוס ירוקים, כמו קייל או תרד
3-4 כוסות ירקות קצוצים כמו: גזר, כרישה, סלרי, כרוב אדום, פטריות טריות
½ כוס פטריות שיטאקי מיובשות
30 גרם אצות וואקמה מיובשות
1 כף גרגירי פלפל
1 – 2 כפות כורכום
2 עלי דפנה שלמים
1 כף רוטב סויה או אמינו קוקוס, (ניתן למצוא בחנויות טבע או באינטרנט)
צרור כוסברה טרייה
צרור פטרוזיליה טריה
לא חובה: ¼ כוס פתיתי שמרים תזונתיים, לתוספת טעם וויטמינים
לא חובה: 1-2 כפות אבקת מרק טבעית של גלית 

הכנה
פשוט מוסיפים הכל לסיר גדול. מביאים לרתיחה ואז מבשלים, עם מכסה, כשעה.
לאחר שהכל התבשל, מסננים את הנוזל לקערה גדולה.
מגישים מיד עם עשבי תיבול טריים.

 

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן