אם אתם מחפשים ארוחה טעימה, משביעה ובריאה, הקארי הזה בשבילכם.
קארי עדשים, בטטה וקרם קוקוס
זה מתכון שמופיע בסדנת האונליין שלי קטניות כל אחד יכול,
סדנה כייפית בפני עצמה שתראה לכם איך להכניס את יהלומי הטבע למטבח שלכם בקלות!
להצטרפות לסדנת האונליין במחיר הסמלי ללחוץ כאן.
אני ממליצה להגיש אותה עם קינואה מבושלת, כי השילוב של הקינואה והעדשים משמש כמקור לחלבון מלא המכיל את כל החומצות האמיניות החיוניות שהגוף זקוק להן.
עדשים כתומות מכילות רמות גבוהות של סיבים מסיסים, שטובים לבריאות הלב ולמערכת העיכול.
אפשר להוסיף גם שעועית שחורה מבושלת אם יש לכם, שמוסיפה כאן מרקם נוסף, עשיר בחלבון וסיבים. שעועית שחורה מסייעת לבריאות העצמות, הודות לתכולת המינרלים הגבוהה שיש בה, כולל ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ. שעועית שחורה מכילה גם אשלגן, אשר מסייע בהפחתת לחץ הדם.
הקפידו להשתמש בשעועית קפואה או בשעועית מבושלת בהכנה ביתית ולא משימורים.
לעוד פרטים על יהלומי הטבע הלא הן הקטניות בסדנת האונליין: קטניות כל אחד יכול כאן
זו מנה מאוד טעימה וקלה להכנה. 10 דקות בסך הכל, וזו מנה שגם אפשר להכין מראש ולהקפיא!
הנה המתכון:
מצרכים:
2 כפות שמן זית/קוקוס
בצל גדול חתוך לקוביות
כוס עדשים אדומות אורגניות (אפשר גם להשתמש בעדשים ירוקות, גם יעבוד!)
1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
1 גזר גדול, פרוס לקוביות
1/2 כפית כורכום טחון
כף אבקת קארי של גלית
כפית אבקת ג’ינג’ר
1/2 כפית מלח ורוד
פלפל שחור
3.5 כוסות מים או מרק ירקות
1/2 כוס קרם קוקוס
הכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים את העדשים, בטטה, הגזר והתבלינים ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את המים או המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות, או עד שהעדשים והבטטה רכים. מערבבים פנימה 1/2 כוס קרם קוקוס.
מכבים. הקארי יישמר עד 4 ימים במקרר. שאריות אפשר להקפיא.
לתערובת הקארי הטבעית של גלית
מארז XL תערובות תיבול טבעיות של גלית במבצע