חברים, זה באמת גדול. הפעם מדובר במתכון נדיר! קציצות “בשר” טבעוניות עשירות בחלבון שעשויות מאוכל אמיתי, ללא שבבי סויה מעובדים, או “בשר” טבעוני מעובד. 100% אוכל אמיתי!! מלאות טעם, לא מתפרקות, לא עיסתיות וקלות להכנה!  ללא גלוטן, דלות בשומן, מושלמות  להקפאה. קדימה בואו נכין!

 

הבסיס של המתכון הזה הוא שעועית שחורה מבושלת שייבשתי בתנור. זה חשוב, מכיוון שזה מה שנותן לקציצות האלה את היציבות והמרקם של קציצה בשרנית ולא דייסתית. לאחר מכן הקפצתי שום ובצל סגול כדי לקבל עוד שכבות של טעם, הוספתי קינואה מבושלת שמוסיפה עוד חלבון ומרקם, וכל מה שנשאר זה לערבב עם עשבי תיבול, תערובת איטלקית פיצה פסטה, ולבשל ברוטב.

 

את הקציצות האלה לא כדאי לאפות בתנור. הם יתייבשו. פשוט הכנתי רוטב עגבניות מהיר מעגבניות מרוסקות, מים ותערובת תיבול המאסטר שעושה את כל העבודה, קצת מלח, פלפל, רתיחה, ואז הכנסתי את הקציצות. 5-10 דקות בישול וזהו. להתעלף.

אני בטוחה שתאהבו את הקציצות האלה:
חזקות אבל רכות
מפוצצות בטעמים
רק עם מרכיבים בריאים
עשירות בחלבוןן + סיבים
דלות בשומן
טעימות להפליא

רשימת המרכיבים

לקציצות:

כוס קינואה מבושלת ומצוננת* (לוודא שהיא מבושלת + קרה לחלוטין לפני השימוש)
1.5 כוסות שעועית שחורה מבושלת שטופה ויבשה (אפשר קפואה)
2 כפות שמן אבוקדו או שמן זית
3 שיני שום כתושות
בצל סגול חתוך לקוביות
1/4 כפית מלח ים (ועוד לפי הטעם)
כף גדושה תערובת תיבול איטלקית פיצה פסטה
1/2 כפית פתיתי צ’ילי  (או פחות לפי הטעם)
1/2 כוס גבינת פרמזן טבעונית (ועוד להגשה)
2 כפות רסק עגבניות
לקישוט: 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ או פטרוזיליה (ערבבנו את שניהם // ועוד להגשה)

לרוטב אדום:
500 גרם עגבניות מרוסקות
ליטר מים
כפית שום גבישי
כפית פפריקה מתוקה
כף תערובת תיבול איטלקית  פיצה פסטה
כף תערובת תיבול מאסטר (לא חובה אך מומלץ)
כפית כמון
1/2 כפית כורכום
כף סילאן או סוכר קוקוס
לא חובה: כפית אבקת מרק טבעית
מלח פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מבשלים קינואה במים (1/3 כוס קינואה לא מבושלת תניב כוס מבושלת).
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים שעועית שחורה שטופה ומיובשת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 15 דקות או עד שהשעועית נראית סדוקה ומרגישה יבשה למגע.
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן אבוקדו, שום ובצל סגול. מטגנים במשך 2-3 דקות, או עד שהם מתרככים מעט, תוך ערבוב תכוף. מסירים מהאש (ושומרים את המחבת לשימוש מאוחר יותר).
מוסיפים שעועית שחורה למעבד מזון יחד עם השום והבצל. מוסיפים תבלינים ומעבדים מספר פולסים (לא לערבב יתר על המידה). לאחר מכן מוסיפים קינואה מבושלת/מקוררת, גבינת פרמזן טבעונית, רסק עגבניות, בזיליקום טרי או פטרוזיליה,  מערבבים לאיחוד עד שנוצרת תערובת בעלת מרקם של בצק. (לא פירה. הבצק צריך להיות חצי דביק).
טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם. אם התערובת דביקה או לחה מדי, מוסיפים עוד גבינת פרמזן טבעונית ומעבדים שוב בכמה פולסים לאיחוד.
בעזרת כף או עם הידיים יוצרים בעדינות כדורים קטנים . מניחים על צלחת שטוחה ומקררים ל-  15 דקות.
מחממים שוב את המחבת על אש בינונית. מוסיפים כמות קטנה של שמן כדי למנוע הידבקות, ואז מוסיפים את הקציצות. מטגנים כמה דקות, הופכים בעדינות את הקציצות כדי לקבל קרום קל משני הצדדים. ניתן לאכול אותן ככה, או להוסיף אותן לרוטב.

להכנת רוטב אדום:
בסיר רחב מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כדורי הקציצות שטיגנו, ומבשלים עוד 5-10 דקות יחד עם הרוטב.
מגישים עם גבינת פרמזן טבעונית (לא חובה)!  ומקשטים בעלי בזיליקום או פטרוזילה.
טעים מעל פירה, קינואה, אטריות.
בתיאבון!

מוצרים שעשיתי בהם שימוש במתכון להזמנה אונליין

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020