קציצות טונה אפויות ללא גלוטן

 

קציצות טונה אפויות, קלות להכנה מכמה קופסאות של טונה. דלות פחמימות, עשירות בחלבון, מושלמות בתוספת של אטריות קישואים לארוחה מלאה.
עם כל מחאת הטונה שיש עכשיו, טונה עדיין זולה הרבה יותר מבשר.ומי צריך בשר בקר כשיש טונה?
קציצות הטונה האלה קלילות בטעם, (מושלמות לאוכלים בררנים), עסיסיות, רכות, ומשביעות, בדיוק כמו הקציצה הטיפוסית מבשר.
והבונוס? שהן כל כך קלות להכנה. כל מה שצריך לעשות זה לערבב כמה מרכיבים, לגלגל לכדורים ולאפות בתנור עד להזהבה קלה.
ומכיוון שהן בגודל של ביס, הן מהוות חטיף בריא מושלם או כתוספת טעימה לסלט או תבשיל ירקות.
לאלו שאוהבים להכין ארוחות מראש לכל השבוע (כמוני): קציצות הטונה הללו מעולות לאחסון במקרר למשך 3-4 ימים ובמקפיא עד 3 חודשים.

 

הנה עוד כמה דרכים מהנות להגיש אותן:

 

כחטיף: מגישים את הכדורים  בצלחת עם ממרח צזיקי ביתי, צזיקי טבעוני או רוטב טחינה.
ארוחת צהריים: מכינים סלט ומניחים כמה קציצות על מצע של ירקות טריים או אטריות קישואים.
ארוחת ערב: הגישו את הקציצות לצד ירקות קלויים כמו ברוקולי או ירקות מוקפצים כמו מנגולד וכרוב.

 

 

רשימת המרכיבים

מרכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2 כוסות עלי בייבי תרד, קצוצים
2 שיני שום, קצוצות
3 קופסאות טונה
1/4 כוס קמח שקדים
2 ביצים טרופות
1 כף מיונז/ מיונז טבעוני
1 כף מיץ לימון
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות שמיר טרי קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מחממים את השמן במחבת על אש בינונית.
מוסיפים את קוביות הבצל והשום הקצוץ ומטגנים כדקה.
מוסיפים את עלי הבייבי תרד הקצוץ ומקפיצים עוד 1-2 דקות או עד שהתרד נבול.
מעבירים את תערובת התרד והבצל לקערה ומניחים לה להתקרר. אפשר לשים את הקערה במקרר כדי להאיץ את הקירור.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מסננים את פחיות הטונה ומוסיפים את הטונה לקערת ערבוב יחד עם הירקות המצוננים, קמח השקדים, הביצים, המיונז, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, השמיר, המלח והפלפל.
השתמשו בידיים כדי לערבב הכל יחד, שברו את כל נתחי הטונה הגדולים. ככל שהתערובת עדינה יותר, כך היא תיצמד בקלות יותר.
השתמשו בכף גלידה כדי לגרוף קציצות בגודל שווה.
בעזרת הידייםמעצבים כדורים, ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אופים את כדורי הטונה במשך 20-25 דקות, או עד להזהבה קלה.

 


עוד מתכוני קציצות:

קציצות “בשר” טבעוניות איטלקיות 

סלט עגבניות עם כדורי לבנה בציפוי  “דואה”

מוצרים שעשיתי בהם שימוש במתכון להזמנה אונליין

מוצרים קשורים

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020