“שקדי מרק” או קרוטונים” קריספיים ללא גלוטן ממכרים

עונת המרקים נפתחה, וההתלבטות שתמיד עולה היא: מה אפשר להוסיף במקום שקדי מרק והקרוטונים  הלא בריאים בעליל?

 

שקדי מרק עשויים מקמח חיטה לבן, מפוצצים בשמנים ומלח, ובעצם אפשר להגיד שמדובר ממש בסוג של לחם מטוגן!

 

בעבר צבעו את שקדי המרק בצבע מאכל צהוב שנמצא כחומר כימיקלי מסרטן, ורק בשנים האחרונות, בעקבות המודעות  שנוצרה, החליפו את הצבע בצבע מאכל טבעי.
(הוכחה כמה הבריאות שלנו לא ממש מעניינת את חברות המזון).

 

גם קרוטונים הם בסך הכל קוביות לחם מטוגנות, עשירות בשומן ומלח וממש לא בריאים.

אז הנה אלטרנטיבה מושלמת לשקדי מרק ולקרוטונים:

“שקדי מרק” מכוסמת ירוקה!

הם קריספיים בטירוף
טעימים להפליא
ללא גלוטן
עשירים בחלבון
ממכרים, והכי חשוב:
הם האלטרנטיבה האולטימטיבית לשקדי מרק ולקרוטונים הלא בריאים בעליל!!

אפשר להוסיף אותם למרקים, סלטים, מעל  חומוס, יוגורט, כשבא לנשנש  ובעצם כשבא לכם להוסיף קריספיות למשהו..

 

כוסמת איננה דגן, כפי שהרבה נוטים לחשוב. היא אמנם דומה למשפחת הדגנים כמו האורז, גריסים, ודוחן, אבל מבחינה בוטנית הכוסמת היא צמח עשבוני ולא דגן.

היא עשירה בוויטמינים, נוגדי חמצון וחלבון צמחי, ואף הוכחה כמורידה את כולסטרול ואת הסיכון למחלות לב.

 

מה שנחמד במתכון הקל הזה, הוא שאפשר להוסיף את כל התבלינים שאתם אוהבים,

ואם יש לכם את תערובות התבלינים שלי, או את אבקת המרק הטבעית שלי, זה כבר ישדרג אותם יותר!!!

 

ממליצה להכין כמות גדולה ולשמור בצנצנת זכוכית אטומה.

הנה המתכון:

מצרכים:

כוס כוסמת ירוקה
חצי כוס מים רותחים
כף שמן זית
כפית מייפל טהור
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
לא חובה: כף עשבי תיבול יבשים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר
חצי כפית כורכום
קמצוץ פלפל שחור (פלפל שחור מעצים את החומרים הפעילים שבכורכום)

הכנה:
מחממים את התנור לחום של -170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
שוטפים היטב את הכוסמת במסננת במים, ומניחים בקערה חסינת חום.
יוצקים מים רותחים מעל. מכסים מיד את הקערה ונותנים לכוסמת לנוח כ-10 דקות.
שוטפים שוב את הכוסמת ומסננים נוזלים, ומעבירים לקערה.
מוסיפים שמן זית, מייפל ושאר התבלינים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה.
אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע חום זהוב עשיר.
מוציאים מהתנור ומצננים על המגש. מפוררים את הגרגירים ומעבירים אותם לכלי אטום עד לשימוש.

 

לאבקת המרק הטבעית שלי במבצע 

למארז XL תערובות תיבול שלי במבצע

הספר - קל, טעים ובריא

מטבח בריא בלי תירוצים

הספר - מתוקים ובריאים

לכל מי שרוצה לדעת איך לשלב מתוקים בריאים בתפריט היומי!

השארו מעודכנים

הצטרפי לקהילה שלי וקבלי באופן קבוע מתכונים וכלים שיעזרו לך להפוך את האכילה הבריאה לשגרה שלך בקלות ובהנאה.

תודה על הרשמתך

כל הזכויות שמורות לגלית שלגי 2020