קטניות בקיץ?
עדשים, חומוס, שעועית, אפונה ושאר חברי משפחת הקטניות כמעט תמיד מעוררים בנו מחשבות על נזידים וקדירות כבדות וחורפיות.
בגלל מזג האוויר החם אנחנו גם יותר פעילים, ומחפשים אוכל קליל וקר יותר, וקטניות הן לא תמיד האופציה הראשונה שתעלה לנו.
אבל מה אם אתם רוצים או מחפשים לצמצם מוצרים מן החי או פשוט רוצים חלבון קל יותר שלא יכביד עליכם?
קטניות מהוות תוספת ראויה ביותר גם בקיץ.
אפשר לשלב אותן בסלטים קרים, יחד עם מלא טעמים וצבעים של תבלינים, פירות, ירקות ועשבי תיבול טריים.
כן, קטניות נהדרות גם בקיץ.
את חלקן, כמו חומוס ושעועית, פשוט משרים ומבשלים מראש,
ואפשר גם לקנות קפוא.
עדשים ומש למשל לא צריכות השרייה, וזמן הבישול שלהן קצר ביותר. פשוט מבשלים מיד, ותוך זמן קצר אפשר לתקתק ארוחת קיץ קלילה, מזינה, משביעה וטעימה במיוחד.
חוץ מהטעם והצבעוניות יש סיבות טובות מאד להוסיף את הקטניות למתכונים הביתיים הקבועים שלכם, גם בקיץ.
הן מכילות כמות גדולה במיוחד של חלבון ומעט מאד שומן וקלוריות, הן משביעות במיוחד ויש בהן ויטמינים חשובים מקבוצה B וחומצה פולית.
הקטניות נחשבות למסייעות בהורדת כולסטרול ולחץ דם, ויחד עם דגנים הן מהוות חלבון מלא חיוני לגוף.

אז הנה מנה משגעת מפוצצת בחלבון.
אפשר לאכול אותה גם חמה וגם קרה.
כמה אני אוהבת ממולאים. ועוד יותר אוהבת בטטות.
יש בהן המון סיבים, והן טובות ללב והן פחמימה איכותית מצוינת!
המנה הזו טעימה, מרשימה, קלה להכנה, ומזינה שגם האורחים שלכם ישמחו לקבל!!
(אפשר לאכול את המנה הזו גם לארוחת ערב, וגם להגיש כמנה ראשונה).
*אפשר להכין עם כל מילוי שנראה לכם.

בטטות ממולאות טבעוניות ממולאות בקינואה, עגבניות מיובשות, זיתים, תרד וטונות של טעם.
5 דקות הכנה ולתנור לעוד 45 דקות
זמן כולל 50 דקות
מצרכים ל-2 מנות: