יום שישי, כל כך בא לי להכין משהו טעים.. משהו שוקולדי, מפנק, ועסיסי, שאפשר להתענג עליו בלי ייסורי מצפון.
בהתחלה חשבתי להכין את החלבה- שוקולד שלי, אבל בגלל שרציתי להביא את זה לארוחת שישי,
רציתי דווקא להכין משהו שלא דורש קירור..
חשבתי על בראוניז שוקולד נימוח, וכבר דמיינתי את עצמי מתענגת עליו..
אבל מצד שני, נורא בא לי גם את השילוב עם הטחינה..
אז אמרתי לעצמי למה לא לנסות לשלב ביניהם גם במתכון הזה? טחינה ושוקולד הולכים מעולה יחד..
החלטתי לנסות ויצא מדהים מדהים!!
אתם חייבים לנסות!
במקום קמח, השתמשתי כאן בקמח שקדים שאפשר להשיג בכל חנויות התבלינים, או להכין לבד.
(פשוט השריתי שקדים לא קלויים שהיו לי בבית במים, קילפתי את הקליפה, ייבשתי וטחנתי וקיבלתי קמח שקדים).
אם אתם לא רגישים לגלוטן, אתם יכולים להשתמש גם בקמח שיבולת שועל או בכל קמח אחר שאתם רגילים (רק לא לבן..)
בתחתית העמוד תוכלו להוסיף בקלות את המצרכים למתכון לעגלה ולקבל אותם במשלוח ישיר עד הבית!
הנה המתכון לתבנית מרובעת קטנה 12X12 :
מצרכים:
1/4 כוס אבקת קקאו טבעית
1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס סוכר קוקוס/סירופ מייפל טהור
1/4 כוס שמן קוקוס
150 גרם פתיתי שוקולד אורגני /150 גרם שוקולד מריר איכותי 70% קקאו לפחות
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה (חפשו את זו ללא האלומיניום בסופרים)
1/4 כוס טחינה משומשום מלא
3 ביצי חופש בטמפרטורת החדר
מחית מבננה גדולה
כפית תמצית וניל טבעית
עבור קישוט:
1/4 כוס טחינה מלאה/חמאת שקדים טבעית
1/4 כוס מייפל טהור
הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
בקערה גדולה מערבבים קלות את אבקת הק
קאו, קמח שקדים, אפיה, מלח ומניחים בצד.
בקערה חסינת חום גדולה מניחים שמן קוקוס, סוכר קוקוס ושוקולד,
ומניחים מעל סיר מיים רותחים (בן מארי) וממיסים תוך כדי ערבוב עד שהשוקלד נמס, והתערובת אחידה וחלקה.
מסירים מהאש, מוסיפים את הטחינה/ ממרח שקדים ומערבבים היטב.
מוסיפים מחית בננה, וניל וביצים ומערבבים היטב
לאחר כל הוספת ביצה.
מוסיפים את התערובת לקערת היבשים עם הקקאו, ומערבבים היטב על לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
מעבירים לתבנית מרובעת.
עוברים לקישוט עם 1/4 כוס טחינה נוספת ומייפל:
מערבבים את המייפל עם הטחינה הגולמית
מוסיפים את התערובת מייפל- טחינה ב- 9 גושים מעל לתערובת.
בעזרת קיסם עץ יוצרים ספירלות, כך שמקבלים צורות מיוחדות מעל לעוגה.(ראו כמו בתמונה).
אופים במשך 25 דקות או עד שמקבלים את המרקם הרצוי.
יש לקרר את העוגה 5 דקות לפני החיתוך..
קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂
[woo-multi-cart selected=”all” ids=”5391,5485,5377,5152,5384,5388,5350,5390,5386″]
הקורס לתזונה טבעית ובישול בריא..
למתכונים נוספים..
הספר מתוקים ובריאים המלא..
הנוסחה המלאה שלי לגוף בריא ומשקל יציב לתמיד..