הנה לביבות ללא גלוטן, שילדים יעופו עליהן!
כדי להכין את הלביבות האלה תצטרכו 5 מרכיבים בלבד: בטטה, קינואה מבושלת (או קמח קינואה), בצל ירוק וטחינה.
כל מה שצריך לעשות זה לערבב הכל יחד בקערה, ליצור מהן קציצות קטנות ולטגן קלות עם מעט שמן קוקוס לצריבה, או לאפות בתנור.
יותר פשוט וטעים מזה לא יכול להיות.
מבחינת טעמים: הלביבות האלה משלבות את המתוק – מלוח, והן פשוט ממכרות!
אם אתם רוצים להוסיף עוד טעמים, אתם בהחלט יכולים לשדרג אותם עם עשבי תיבול ותבלינים שונים.
אני חושבת שהם יהיו מושלמים עם קצת אבקת הקארי שלי ותבלין הפיצה פסטה שלי, ואפשר אפילו ללכת רק על מתוק ולהחליף את הבצל בקינמון ובתפוח מגורד.
בקיצור. עשו ניסיונות עם הטעמים ולכו להכין!
רשימת המרכיבים
2.5 כוסות בטטה מגורדת (בערך כ- 2 בטטות בינונניות)
כוס קינואה לאחר בישול (או 3/4 כוס קמח קינואה)
2 ביצים גדולות טרופות קלות
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
6 כפות טחינה גולמית
תבלינים אופציונאליים לפי הטעם: מלח, פלפל, א.שום, פפריקה, קארי, קינמון.
שמן קוקוס לטיגון.
הוראות הכנה
מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים: הבטטה, הקינואה או הקמח, בצל ירוק, ביצים, טחינה.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם: קארי, פיצה פסטה, קינמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
מחממים 2 – 3 כפות שמן קוקוס על מחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, יוצרים עם הידיים קציצות קטנות.
מטגנים את הלביבות עד להזהבה, בערך 2 – 3 דקות מכל צד.
מגישים עם קצת קטשופ או גבינה.