לחם בננה טבעוני הכי טעים שתכינו (ללא גלוטן)
זה לחם הבננה הטבעוני הטוב ביותר שהכנתי אי פעם. (וזה אומר משהו, כי לחם הבננה שלי מקמח שקדים כבר מאוד פופולרי.)
יש לו מרקם וטעם מושלמים ביותר, והעובדה שהוא נטול גלוטן וללא שמן מוסיף לו רק עוד יתרונות.
וההכנה? יותר קל מזה לא יכול להיות😋
מה עושה את לחם הבננה הזה לבריא יותר?
הוא אינו מכיל שמן וסוכר מעובד. במקום זאת, השתמשתי בחמאת שקדים טבעית, שהיא מקור טבעי לשומן בריא והרבה סיבים וחומרים מזינים.
הבננות מוסיפות ללחם מתיקות טבעית, במיוחד כשהן בשלות עם הרבה כתמים חומים עליהן, אבל כדי שיהיה לו טעם של לחם כמו של בית קפה, אני הוספתי כאן סוכר קוקוס שהוא מבחינתי הממתיק האולטימטיבי, שמתאים גם לסכרתיים ויש לו ערך גליקמי נמוך, מה נותן ללחם הזה את המתיקות המושלמת, מבלי להיות מתוק מדי.
איזה קמח ללא גלוטן הכי מתאים ללחם בננה הזה?
רוב המתכונים שתמצאו באתר שלי הם מקמחים שונים ללא גלוטן. כאן השתמשתי בקמח קינואה שהוא הקמח האהוב עלי ביותר לאפיה, מכיוון שהוא הכי דומה במרקם שלו לקמח הרגיל, והתוצאה איתו תמיד יוצאת מוצלחת.
אני בטוחה שיש עוד קמחים ללא גלוטן שיעבדו טוב במתכון הזה, רק קחו בחשבון שקמחים שונים ללא גלוטן גם נותנים טעם ומרקם שונה. (מהנסיון שלי קמח קינואה נותן את התוצאה המוצלחת ביותר). מוזמנים לנסות..



