לחם בננה מקמח חומוס! גם יפה, גם מזין, עשיר בחלבון וסיבים תזונתיים שמתאים לארוחת בוקר מאוחרת או כנשנוש. מתכון מעולה לילדים!
ללא גלוטן, ללא חלב וממותק באופן טבעי! אפשר להוסיף אגוזים, אוכמניות ושוקולד צ’יפס.
10 דקות הכנה.
40-45 דקות זמן אפיה.
בננות: הקפידו להשתמש בבננות סופר בשלות כדי לתת ללחם מתיקות טבעית.
ממתיקים בריאים: דבש או סירופ מייפל טהור יתאימו מאוד.
לגרסה טבעונית נסו להחליף ביצה אחת עם כף פשתן מעורבבת ב-2 טיפות מים.
שמן: אפשרי בהחלט להשתמש בשמן קוקוס נוזלי, או בחמאה טבעונית. אני מעדיפה את גרסת שמן הזית!
המתכון:
חומרים:
3 בננות בשלות בינוניות מרוסקות (כ -1 1/3 כוס בננה מרוסקת)
1/4 כוס דבש או סירופ מייפל טהור
2 ביצים, בטמפרטורת החדר
1/3 כוס שמן זית (או שמן קוקוס מומס או חמאה טבעונית)
כפית תמצית וניל
כפית חומץ תפוחים
1.5 כוסות קמח חומוס
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
תוספות אופציונליות:
1/2 כוס שוקולד צ’יפס
1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים
כוס אוכמניות
כוס קוקוס טחון
הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית אינגליש קייק מוארכת בנייר אפיה.
משמנים מעט בשמן זית או בשמן קוקוס.
בקערה בינונית מערבבים חומרים יבשים:
קמח חומוס, סודה לשתייה, קינמון ומלח
בקערה גדולה מערבבים בננות, דבש / סירופ מייפל טהור, ביצים, שמן זית, תמצית וניל וחומץ תפוחים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קערת החומרים היבשים לקערת החומרים רטובים ומערבבים עד לאיחוד.
מוסיפים פנימה את כל התוספות האופציונליות המועדפות עליכם. אני ממליצה בחום על שוקולד צ’יפס ו / או אגוזים!
יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים.
אופים 40-45 דקות או עד שהעוגה יבשה .
מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון למשך 10-15 דקות, ואז מוציאים בזהירות מהתבנית.
פוסים ונהנים.
* אפשר גם לאפות את הבלילה בתבניות מאפינס, ולהתאים את זמן האפייה ל-18-23 דקות.
אחסון: יש לשמור את לחם הבננה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או במקרר.
ניתן להקפיא.
בתחתית העמוד תוכלו להוסיף בקלות את המצרכים למתכון לעגלה ולקבל אותם במשלוח ישיר עד הבית!
ספרו לי בתגובות איך יצא לכם?
למתכונים נוספים..
לסדנת מתוקים ובריאים עם גלית
הקורס לתזונה טבעית ובישול בריא
הספר “מתוקים ובריאים”