3 דברים עיקריים מקשים עלינו לשמור על המשקל בחג הפסח:
1. זהו חג ארוך יחסית עם הרבה ארוחות משפחתיות מדושנות
שלא תמיד יש לנו שליטה עליהן..
2. יש בו מצות, ביצים, מצה בריי, קניידלעך, ואין לחם!
3. מחסור בפעילות גופנית
המטרה בחג הזה מבחינתי היא לשמור שלא לעלות במשקל!
זה כשלעצמו יהיה הישג!
קצת תכנון, קצת סדר ואנחנו עוברים אותו בשלום.
הנה כמה דרכים שיעזרו לכם לעשות את זה:
תכנון
לתכנן את ארוחת החג!
בדיוק כפי שאתם מתכננים את הניקיונות לחג,
את הקניות, את עיצוב השולחן,
דאגו שארוחת החג תכיל גם מנות בריאות כמו:
סלטים טריים, תבשילים בתנור ופחות מנות מטוגנות ועשירות בשומן,
תכננו אילו קינוחים אתם הולכים להכין והכניסו להם מרכיבים בריאים יותר.
מצות או לא להיות?
השקיעו באלו עם הקמח המלא והסובין המלא,
ואל תקנו את החבילות הגדולות שבמבצע. פשוט מיותר.
גם אוכלים יותר, וגם נשאר הרבה אחרי שהחג נגמר וחבל..
השתדלו להניח את חבילת המצות בארון או בכלי סגור,
הרחק מזווית הראיה כדי למנוע נשנושים מיותרים..
לגבי ערב החג:
לא ל”קזז” ארוחות!
טעות של הרבה אנשים היא להפחית ארוחות במשך היום
על מנת “לקזז” בארוחת החג.
כשלא אוכלים הגוף נמצא במצב של “חוסר באנרגיה”.
הוא מתחיל להיות חסכן, אוגר שומן ומאט את קצב חילוף החומרים,
כך שהשגנו תוצאה הפוכה!
בנוסף, כשמגיעים רעבים לארוחת החג,
רוב הסיכויים שכמות האוכל שנאכל תהיה רבה יותר.
כשדואגים לגוף, ומספקים לו את האנרגיה שהוא צריך בזמן-
רמות הסוכר בדם מאוזנות והצורך “לטרוף” לא קיים.
ככה נהנים מהארוחה והגוף מתפקד לטובתנו!
לכן חשוב להקפיד על סדר הארוחות גם בערב החג.
כי בסופו של דבר זה יעלה לנו פחות.
סיבים
השתדלו להתחיל את הארוחה עם סלטים טריים.
במיוחד ירקות עליים וירוקים.
עצירות היא אחת התופעות הנפוצות והמתסכלות בחג הפסח.
לכן חשוב להוסיף אותם בכל הזדמנות.
עלים ירוקים “מרפדים” את הקיבה בסיבים,
דבר אשר עוזר לתהליך העיכול ולתחושת הכבדות,
גורם לתחושת שובע ובכך מפחית אוכל מיותר.
בנוסף, אכלו פירות בבוקר על בטן ריקה.
פירות עשירים בסיבים, “מקלחים” את המעיים ועוזרים לגוף בניקוי פסולת ושומן.
העשירו את התפריט בפירות במיוחד במהלך חג הפסח.
ירקות וסלטים טריים
מזון חי נותן מקסימום אנזימים טבעיים החיוניים לגוף וערכו התזונתי הכי גבוה.
הקליפות מוסיפות סיבים תזונתיים הכרחיים,
שחשובים במיוחד בפסח לעיכול תקין ולהורדת כולסטרול.
כדאי להגיש סלט כמנה עיקרית, עם מנת חלבון,
כמו קטניות, עדשים אגוזים וזרעים.
אם מבשלים ירקות, הכי בריא לאדות אותם מעל מים רותחים
ולהשתמש במי האידוי להכנת מרק.
אכלו בצורה חכמה ומודעת
בחרו לאכול את המאכלים האהובים עליכם במיוחד ואכלו אותם בהנאה.
לא לאכול עד שמרגישים “מפוצצים”.
השתדלו לא להעמיס יותר מדי מזון בבת אחת.
לאכול בהנאה עם הפסקות קצרות בין ביס לביס.
כשאוכלים הרבה בבת אחת- זה מאוד מעמיס על הגוף.
קשה לו לעכל כמות גדולה של אוכל בבת אחת,
ואז- גם נהיים כבדים ועייפים והחשק למתוק יהיה גבוה יותר
כי הגוף חייב אנרגיה כדי להמשיך לתפקד.
קינוחים
לא למהר לאכול את הקינוח. חכו קצת.
שתו קודם משהו חם- תה ירוק מצוין להרגעת הדחף למתוק
לבחור בחוכמה- כשיש מבחר גדול של קינוחים
מומלץ לבחור קינוח אחד שעליו לא מוכנים לוותר
ולאכול ממנו בהנאה!
לחזור מיד לשגרה רגילה ולא להתפתות לעוד קינוחים.
מחר יום חדש! קינוח חדש!
שתייה
העדיפו מים, ורק מים!
משקאות תוססים מפריעים לעיכול, בין אם הם ממותקים בסוכר
או בממתיק מלאכותי.
הפוספטים מפריעים לספיגת סידן והחומצות מגרות את הקיבה.
גם מיצים טבעיים לא שווים את הקלוריות,
אלא אם הם סחוטים טרי,
ועדיף מיצי ירקות ולא פירות.
בכל זאת אין על מים.
אם חסר לכם קצת טעם, אפשר להוסיף פרוסות לימון,
עלי נענע או ג’ינג’ר טרי למים שלכם.
הקפידו על זמני אכילה
ארוחות החג מתקיימות בדרך כלל בשעות המאוחרות של הערב.
אנחנו יכולים למצוא את עצמנו אוכלים את המנה העיקרית
בסביבות השעה 22:00 בערב, וזה עוד לפני קינוח ופיצוחים..
לכן, השתדלו בשאר הימים לאזן את העומס על הגוף,
ולהפסיק לאכול לאחר השעה 20:000 בערב.
להיות פעילים
הדבר הגרוע ביותר שאתם יכולים לעשות לגוף שלכם ולבריאות שלהם-
הוא להירדם לאחר הארוחה.
השתדלו להישאר פעילים עד כמה שאתם יכולים.
אפילו לעזור לפנות את השולחן, ולשטוף כלים יכול לתרום לגוף.
במהלך החג השתדלו לטייל בטבע,
ובמקום להתעסק במה אוכלים- להתעסק- באיפה כדאי לטייל!
תחשבו על פעילויות משותפות עם הילדים
והכי חשוב- להנות!
הרי המטרה היא לנצל זמן איכות ביחד,
והחג הוא הזדמנות מצוינת לבילוי משפחתי !
מתכונים ללחמים בריאים ללא גלוטן כשרים לפסח- לחצי כאן
מקבץ מתכונים בריאים וטעימים – להורדה לחצי כאן
אשמח לדעת מה את חושבת? שתפי אותי בתגובות