משלוח חינם מעל 349 ש”ח

סיר “קופטה” עוף ברוטב טחינה לימון

סיר “קופטה” עוף ברוטב טחינה לימון

מנה מרשימה, קלה להכנה וטעימה להפליא!
(מתוך הספר החדש שלי: קל טעים ובריא מטבח בריא בלי תירוצים).

קציצות מהמטבח המצרי של סבתא שלי.
מה שאני אוהבת בקציצות האלו (הידועות כקופטה), זה שאפשר להכין אותן מראש, לכל השבוע, ללא הרוטב,
וליהנות מהן במגוון אפשרויות: על אורז, קינואה, בתוך פיתה, עם רוטב אדום, עם סלט, רוטב טחינה וכל העולה לכם…
אפשר להגיש אותן כתוספת, כנשנוש או כמנה עיקרית.

קציצות קלילות שנמסות בפה שילדים מאוד אוהבים.
למרות שאני לא צרכנית גדולה של בשר מהחי, אבל כשאני מכינה לילדים שלי את המתכון הזה,
אני תמיד משתמשת  בחזה עוף טרי אורגני ללא אנטיביוטיקה, שניזון ממזון צמחי.
ניתן להכין גם מבשר בקר טחון או לערבב יחד עם עוף.

להזמנת הספר בגרסה דיגיטלית כאן 

רשימת המרכיבים

לתערובת הקציצות:
500 גרם חזה עוף טחון/ בקר/מיקס
1 בצל גדול קצוץ
1 בטטה קלופה
1 קישוא
1 עגבניה
4-5 שיני שום כתוש
חופן נדיב של פטרוזיליה טרייה קצוצה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
כפית תבלין מאסטר של גלית  (לא חובה)
1/4 כוס שמן צמחי לטיגון
ועוד 2 כפות שמן זית
לרוטב טחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום כתוש
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל בהתאם לטעם
מים בהתאם לסמיכות הרצויה.

הוראות הכנה

בקערה מניחים עוף טחון.
מגררים פנימה בעזרת פומפייה בטטה, קישוא ועגבניה.
מוסיפים שום, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים. מערבבים היטב.

מחממים שמן על מחבת רחבה.
יוצרים כדורים מתערובת העוף, משטחים מעט ומטגנים קלות משני הצדדים בערך דקה וחצי מכל צד.
מניחים את הקציצות בצד.

בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הטחינה. מוסיפים מים לפי הצורך. מניחים בצד.

בסיר נפרד מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים פנימה את הקציצות המטוגנות.
שופכים פנימה את רוטב הטחינה.
מבשלים כ-5 דקות עד להסמכה.
מגישים על מצע ארז או קינואה בתוספת סלט ירוק.

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן