עוגיות המאצ’ה האלה מהירות וקלות להכנה, ויש להן צבע ירוק יפה ביותר!
פינוק מהנה ומושלם ליום האישה!
העוגיות הללו מקבלות את הגוון הירוק המהמם שלהן בזכות אבקת מאצ’ה- תה ירוק שמכיל נוגדי חמצון יותר מכל שקית תה ירוק שתמצאו!
תה ירוק מכיל פי 60(!) יותר נוגדי חמצון מאשר בתרד!
יתרונות נוספים של אבקת תה ירוק מאצ’ה:
תומך בכבד.
עשוי לעזור בשיפור תפקוד המוח, מרגיע וממקד.
אבקת תה ירוק מאצ’ה חיונית לבריאות הלב.
הוכח במחקרים כי תה ירוק מוריד את כולסטרול ה- LDL “הרע”, הנחשב כגורם סיכון למחלות לב.
תה ירוק עשוי לסייע לירידה במשקל, אולי בגלל שילוב של נוגדי חמצון וקפאין.
מה עוד אפשר לעשות עם אבקת תה ירוק מאצ’ה?
אפשר לצרוך אבקת תה ירוק מאצ’ה לא רק להכנת תה. ניתן להשתמש באבקה גם באפייה, בשייקים ובהכנת קינוחים!כאן ניתן להשיג אבקת תה ירוק מאצ’ה
שתי כפיות אבקת מאצ’ה יתנו לכם לכם את הצבע הירוק הבהיר והתוסס במתכון הזה. אפשר להוסיף את האבקה גם בלחמים ובהכנת חלות צבעוניות
האם בעוגיות מאצ’ה יש קפאין?
כן, מאצ’ה מכילה בערך 35 מ”ג קפאין לכל 1/2 כפית. במתכון הזה יש 2 כפיות מהן מכינים בערך 16 עוגיות. לכן, כל עוגיה מכילה קצת פחות מ 9 מ”ג קפאין.
אם אתם רוצים להפחית את כמות הקפאין במתכון, תוכלו להפחית את כמות האבקת מאצ’ה במתכון, קחו בחשבון שגם הצבע יהיה בהיר יותר!
איזה טעם יש למאצ’ה?
למאצ’ה יש טעם חזק יחסית בהשוואה למוצרים אחרים של תה ירוק, מכיוון שהאבקה מורכבת מעלים שלמים שנטחנו לאבקה.
אני אוהבת לשלב עם אבקת המאצ’ה מעט אבקת ג’ינג’יר, כי לדעתי השילוב ביניהם מושלם. הוא גם מפחית את הטעם החזק של המאצ’ה ונותן ארומה ממכרת!
כמה הערות למתכון לפני שאתם הולכים להכין:
העוגיות האלה לא מתנפחות בזמן האפיה יותר מדי, לכן וודאו שאתם משטחים אותן לפני האפייה. אני אוהבת להרטיב מעט את האצבעות, כדי שלא יידבקו לבצק.
העוגיות גם לא הופכות חומות מדי מהאפייה.
חשוב שהעוגיות יתייבשו בתנור, ואז כשהן מתקררות הן יתמצקו. תנו להן להתקרר לחלוטין לפני שאתם מגישים אותן!
אתם יכולים להוסיף שוקולד צ’יפס לבן או חום!
אני השתמשתי בשוקולד צ’יפס ללא סוכר כאן ניתן להשיג
הנה המתכון:
מצרכים:
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס סירופ מייפל טהור
3 כפות שמן קוקוס מומס
1/8 כפית מלח ורוד
2 כפיות אבקת מאצ’ה
1/4 כפית אבקת ג’ינג’יר
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית חומץ תפוחים
1/2 כוס שוקולד צ’יפס מריר (אופציונלי)
הכנה
חממו את התנור לחום של 180 מעלות.|
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים יחד את קמח השקדים, סירופ המייפל, השמן, המלח, המאצ’ה, הג’ינג’יר, הסודה לשתיה והחומץ. הבלילה צריכה להיות חלקה ודביקה מעט.
לבסוף מוסיפים שוקולד צי’פס אם רוצים.
השתמשו בכף כדי לגרוף מהבצק עוגיות והניחו על התבנית המרופדת. יוצא בערך 16 עוגיות. בעזרת אצבעות רטובות מעט משטחים קלות את העוגיות.
אופים את העוגיות בערך 12 דקות. (הם לא יהיו בצבע זהוב או חום.)
מצננים לחלוטין לפני שמגישים.