עוגיות משגעות עשירות בחלבון שאתם חייבים לנסות! הצלחה בטוחה!
טבעוני, ללא סוכר לבן, ללא גלוטן!
את כל המצרכים למתכון ניתן לרכוש בקליק אחד בהמשך העמוד כאן למטה 🙂
מרנגים זה משהו שלא תמיד היה בתפריט של טבעונים או של אנשים שסובלים מאלרגיה לביצים.
אבל לא עוד!! הכל בזכות נפלאות יהלומי הטבע הלא הם מי חומוס מבושלים!!
יוצא בדיוק. אבל בדיוק אותו דבר כמו עם חלבונים מביצים. פשוט לכו לנסות!!
5 דקות הכנה.
40-50 דקות זמן תנור.
ענני מרנג עם אגוזים ושוקולד
הנה המתכון:
מצרכים לכ- 20 מרנגים בינוניים:
מי חומוס מפחית גדולה של שימורי גרגרי חומוס
(את גרגרי החומוס שומרים לממרח או לעוגיות)
1/4 כפית מלח ורוד
חצי כוס סוכר קנים אורגני
כפית תמצית וניל או 1/4 כפית אבקת וניל
1/4 כוס אגוזים קצוצים איזה אגוזים שאוהבים: מלך, פקאן, פיסטוק..
חצי כוס שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ או כף אבקת קקאו
כפית חומץ תפוחים
1 כפית קורנפלור (עמילן תירס)
הכנה:
מחממים תנור לחום של 150 מעלות
מקציפים את נוזל מי החומוס במהירות איטית במיקסר עד לקבלת קצף.
מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף במשך 4-5 דקות עד שמקבלים קצף עבה ויציב.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עד שהסוכר מתמוסס לאחר כל הוספה.
מכבים את המקציף, מוסיפים את הקורנפלור, החומץ הוניל, האגוזים והשוקולד ומקפלים קלות עם מרית.
(במקום שוקולד צ’יפס אפשר לפזר על התעורבת כף אבקת קקאו טבעית עם מסננת).
לא לערבב יתר על המידה מכיוון שזה יוציא את האוויר מהמרנג.
בעזרת כף לוקחים מהתערובת ובעזרת כף נוספת מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מניחים את הענני מרנג במרווחים אחד מהשני כי הם יתנפחו באפיה.
אופים בתנור למשך 40-55 דקות על חום של 150 מעלות.
מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים למרנג להתקרר.
מגישים עם גלידה או מנשנשים בכייף❤
מתוך הספר: קל טעים ובריא- מטבח בריא בלי תירוצים
קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂
[woo-multi-cart selected="all" ids="5439,5390,5336,5386,5487,5388,5384"]