עשוי מקמח שקדים וממותק רק עם בננות ונגיעה קטנה של סירופ מייפל טהור. פליאו, ללא חלב, ללא גלוטן. מבטיחה לכם שזו הולכת להיות האופציה החביבה עליכם, במיוחד אם נשארו לכם בננות בשלות מיותרות.
מה הופך את לחם הבננה השוקולד הזה לבריא?
לחמי בננה שוקולדיים מסורתיים נוטים להיות מפוצצים בשמן ובסוכרים מזוקקים, מה שהופך אותם למוצר לא בריא בעליל.
לחם בננה שוקולד הזה הוא נשנוש נפלא, שמתאים גם כארוחת בוקר קלה או אפילו כקינוח בריא יותר.
הנה מה שהופך את הלחם הזה למזין יותר:
אין שמן! זה נכון, הלחם בננה שוקולד הזה אמנם לח להפליא ובלי שיהיה לו עודף שומן. הוא עשיר בשומן בריא, בזכות הקמח שקדים, שמספק כמות טובה של שומנים בריאים כדי לשמור על תחושת שובע כשנהנים מהלחם כארוחת הבוקר או כחטיף.
הוא ממותק באופן טבעי עם בננות בשלות בלבד וסירופ מייפל טהור.
שבבי השוקולד מריר מוסיפים נגיעה נוספת של מתיקות. מאז שגיליתי שיש שוקולד צ’יפס שעשוי מ-70% קקאו, אז זו בכלל חגיגה!
שוקולד ציפס 70% קקאו עשיר בנוגדי חמצון, והוא המקור הטוב ביותר למגנזיום.
בנוסף, הלחם בננה הזה הוא ללא גלוטן, ללא דגנים, ללא חלב והוא פליאו. אני הוספתי מעל פרוסת עוגה כפית אחת של חמאת בוטנים טבעית ועפתי לשמיים מרוב עונג. כן, זה כל כך טוב.
טיפים וטריקים:
הקפידו להשתמש בבננות בשלות שיש עליהן כתמים חומים. זה יעניק ללחם מתיקות טבעית.
ביצים: ביצי חופש או ביצים אורגניות. הביצים דואגות שהלחם בננה שוקולד הזה יהיה לח ורך. לא ניסיתי אותו בגרסה טבעונית עם ביצי פשתן אבל תודיעו לי איך יצא אם תחליטו לטבען את המתכון הזה.
סירופ מייפל טהור: תצטרכו רק מעט סירופ מייפל כדי שהלחם יהיה מתוק ממש. סילאן תמרים גם יעבוד טוב. לא הייתי ממליצה להשתמש בדבש מכיוון שהוא עלול לגרום ללחם לטעם מעט שרוף.
תמצית וניל: מעט תמצית וניל טבעית עושה הבדל גדול באפייה. ממליצה להוסיף ולהשתמש רק בתמצית וניל טבעית
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים מעט בשמן קוקוס או שמן זית.
בקערה גדולה טורפים יחד חומרים רטובים: הבננות המעוכות, הביצים, סירופ המייפל, ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה יבשים: את קמח השקדים, אבקת הקקאו, הסודה לשתיה והמלח. לבסוף מקפלים פנימה את השוקולד צ’יפס.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומחליקים בעזרת מרית. מפזרים 2 כפות שוקולד צ’יפס נוספות מעל. אופים 50 דקות -65 דקות או עד שהעוגה יוצאת יבשה. מצננים 10 דקות בתבנית, ואז מוציאים ומעבירים לרשת כדי לסיים את הקירור לחלוטין. לאחר שהתקרר, חותכים ל 12 פרוסות.
*הלחם משתבח יום למחרת. ** מומלץ למרוח חמאת אגוזים אהובה עליכם. *** ניתן להוסיף לתערובת ⅓ כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים לשומנים בריאים נוספים.
****יש לשמור את הלחם מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, ואז אני מומלץ להעביר למקרר או למקפיא.
לחם זה קופא היטב, פשוט עוטפים אותו בניילון, ואז בנייר כסף ולבסוף מניחים בשקית רב פעמית.