משלוח חינם מעל 349 ש”ח

ארוחת סלט קינואה עם ירקות בתנור

16142311_1435563073122482_6029826751787953849_n

מה שאני אוהבת בקערות האלה,
זה שאת יכולה להתאים אותן אישית,
ולהשתמש בכל הירקות שבא לך,
או עם מה שיש לך בבית.
אני כבר שבוע חיה על המנה הזו-
ירקות אפויים בתנור על בסיס של קינואה ועלים ירוקים,
וכל פעם רק משנה את הירקות,
ועדיין מופתעת כל פעם מחדש
כמה המנה הזו טעימה ומספקת.

השבוע הלכתי על בטטות וכרוב ניצנים,
וגם ניסיתי עם ברוקולי וכרובית.
אבל בעצם הכל הולך!

הנחתי בבסיס הקערה קינואה,
אבל גם אורז ילך טוב כאן על מצע של כמה עלים ירוקים,
רוטב טחינה או שמן זית,
או עם ממרח הפסטו שלי, או כל ממרח אחר.
זו מנה מאוד מתאימה לימים הסוערים שיש לנו לאחרונה.
גם כמות הירקות כאן היא מבחינתי בלתי מוגבלת.

ממליצה להכין כמות גדולה של קינואה ולשמור במקרר,
וכמות גדולה של ירקות ולשמור המקרר..
ממש קל!

הנה המתכון לקערות קינואה עם ירקות קלויים:
מצרכים
2 ק”ג בטטות, חתוכות לקוביות עם הקליפה
חבילת כרוב ניצנים חתוך לחצי
מגוון רחב של ירקות חתוכים נוספים כמו: פלפללים, עגבניות שרי,
2 כפות שמן זית
חומץ בלסמי
מלח ופלפל
2 כוסות קינואה
4 כוסות מים
רוטב טחינה
כף רוטב פסטו
עלי ארוגולה טריים או עלים ירוקים
בצל ירוק קצוץ לקישוט

הכנה
מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
בתבנית אפייה גדולה מניחים את הבטטות עם 2-3 כפות שמן זית, מצפים באופן שווה ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית.
מפזרים מלח אטלנטי, פלפל, ואופים למשך 30 דקות.

בתבנית נוספת מניחים את כרוב הניצנים,
מטפטפים 2 כפות שמן זית, טפטוף של חומץ בלסמי
מסדרים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה.
מפזרים מעט מלח ואופים רק 20 דקות.
בזמן שהירקות נאפים, מבשלים את הקינואה במים:
מרתיחים 4 כוסות מים, מוסיפים 2 כוסות קינואה,
מכסים ומבשלים על אש נמוכה,
עד שהמים נספגים, בערך-15 דקות.

מכינים רוטב טחינה, או רוטב פסטו..
(לחוברת הממרחים הבריאים שלי לחצו כאן)
מתחילים להרכיב את הקערות:
בבסיס מניחים קודם בערך כוס קינואה מבושלת,
וחופן גדול של עלים ירוקים.
מעל מניחים מנה נדיבה של כרוב ניצנים קלויים, בטטה,
ואת כל הירקות קצוצים שאת אוהבת.
להוסיף כף של ממרח פסטו ומטפטפים טחינה מעל.
מקשטים עם בצל ירוק ופלפל שחור, אם רוצים, ומגישים מיד.

אפשר לשמור את שארית הקינואה והירקות במקרר עד שבוע,
כאשר הם מאוחסנים בנפרד במיכלים אטומים מזכוכית.
אפשר לארוז לארוחת צהריים, כמנה מוכנה כבר בתוך מיכל זכוכית, ולהוסיףאת הרוטב ממש לפני ההגשה וליהנות!

מקווה שזה יהפוך לארוחה קלה גם בשבילך!
גלית

נ.ב.
אם את רוצה  לגלות את
אוצר המתכונים הפרטי שלי,
זה הזמן להשקיע בעצמך ולהזמין לך את אחת החוברות שלי,
או לפנק את עצמך במארז שלם במחיר ממש משתלם
בלחיצה כאן תוכלי לבחור לך את החוברת שבא לך 🙂

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן