משלוח חינם מעל 349 ש”ח

סלט קינואה ללא גלוטן טבעוני ועשיר בחלבון

 
סלט קינואה שמתאים להכנת ארוחה לכל השבוע!
כשאנחנו מדברים על לנהל שגרת חיים בריאה, על התנהלות נכונה עם אוכל, על התארגנות נכונה עם ארוחות בריאות לכל השבוע,
חשוב לא פחות שגם ההכנה תהיה לנו קלה, פשוטה ומהנה.
אני חסידה גדולה של ארוחות סלט. אף פעם לא נמאס לי לאכול אותם, אפשרויות הגיוון הן אינסופיות, וכך גם עם הרטבים.
זו הסיבה שבספר החדש שלי, “קל טעים ובריא- מטבח בלי תירוצים”,  הקדשתי פרק שלם על ארוחות סלט, ופרק שלם על איך להתארגן עם ארוחות בריאות לכל השבוע.

אם עדיין אין לכם את הספר, ניתן להזמין אותו באתר בגרסה דיגיטלית ונוחה ישירות למחשב או לנייד במחיר מוזל כאן 
אז הנה , סלט קינואה טבעוני, עשיר בחלבון וללא גלוטן,
קל להכנה, משביע, עשיר בסיבים תזונתיים,  חלבון ושומנים בריאים.
אתם יכולים לגוון ולשנות איזה תוספת שבא לכם: במקום קינואה אפשר בורגול, כוסמת, אורז..
במקום גרגירי חומוס אפשר להחליף בשעועית אדומה, עדשים שחורות וכו’..

רשימת המרכיבים

בשביל הסלט:
3 כוסות קינואה מבושלת (מ-1 כוס לא מבושלת)
1/2 כוס אפונת שלג או אפונת גינה
1/2 כוס צנוניות פרוסות דק
1 קופסת חומוס, סחוטה ושטופה
1/2 כוס לבבות ארטישוק
2 כפות כוסברה, קצוצה
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות בזיליקום, קצוץ
עבור הרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד (בערך 2 כפות)
1 כף גרידת לימון
1/2 כפית פתיתי צ’ילי חריף (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מניחים את הקינואה, החומוס והירקות יחד בקערה גדולה. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים לאיחוד.

מקציפים יחד את חומרי הרוטב. יוצקים על הסלט ומערבבים יחד.
טועמים ומתקנים תיבול . מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
מצננים במקרר לפחות 30 דקות, רצוי לשעה, ורק לאחר מכן מגישים.

 

 

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן