
חג פורים הוא בעצם חג של חופש. במילה “להתחפש “מסתתרות 2 מילים חשובות:
“חופש” ו”חיפוש”. הזדמנות מצוינת להזכיר לעצמנו את העובדה שיש לנו את החופש להיות כל מי שאנחנו רוצים להיות, (והחופש לאכול כל מה שבא לנו). אנחנו רק צריכים לבחור. וכדאי שנבחר בדברים שעושים לנו טוב.
חג פורים הוא חג שנותן לנו הזדמנות לבטא את העצמי האמיתי שלנו.
יש משהו בלהתחפש שנותן לנו הזדמנות להשתחרר, להרשות לעצמנו להיות מי שאנחנו באמת חולמים..
התחפושת מזכירה לנו להקשיב לקולות נוספים בתוכנו. היא מזכירה לנו לשנות, להשתנות, להתנסות..
חג פורים הוא גם חג שחל לפני האביב- זמן להתחדשות.. זמן טוב להתחיל לעשות שינוי תזונתי, או שינוי במטבח..מוזמנים להציץ לתוכנית הניקוי שלי כאן ולהתחיל לחיות בשיא האנרגיה והבריאות!
איך אני אוהבת את חג פורים. את הצבעוניות, משלוחי המנות, אוזני המן.
רק חבל שמחירי אוזני המן השנה פשוט הגיעו לשיאים חדשים!!
על מה ולמה?
המאכל הבצקי הגיע למחיר של כ-140 שקל לקילו! יותר מפי 3 מבורקס!!
גם ככה אוזני המן שקונים בשווקים מכילים בעיקר קמח, מרגרינה ומילוי זול. רוב הקטסטרופה נמצאת בעיקר בבצק ופחות במילוי.
אבל מסורת זו מסורת. בכל זאת פורים.. מה לא נאכל? אני לא דוגלת בשיטה של “אסור”, כי זה לא חכם ויוצר חסך גדול יותר שמוביל לבולמוסים..
אז מה עושים?
מכינים בבית. כל כך קל!! אנחנו שולטים על החומרים, המינונים, נהנים מעצם ההכנה, ואוכלים ללא ייסורי מצפון! אפשר להכין גם עם הילדים, וכך ליצור זכרונות טובים שילוו אותם כל החיים, והכי חשוב-חוסכים בגדול!
אז השבוע ניסיתי כמה גרסאות לאוזני המן.
הצבתי לעצמי אתגר להצליח ליצור אוזני המן שיהיו גם בריאים, מבלי לוותר על הטעם, וללא גלוטן.
וכשאני מתכוונת “ללא גלוטן”, הכוונה היא להשתמש בחומרים בריאים אמיתיים. כי רוב המוצרים בשווקים המתאדרים בכותרת “ללא גלוטן” לא בריאים בעליל, ומכילים בעיקר תחליפים עמילניים מעובדים שהופכים לסוכר בגוף ומזיקים לבריאות שלנו.
אז הצלחתי להשיג גרסה פשוט מנצחת מקמחים זולים שקל להשיג!! היתה הצלחה אדירה אצל בל בני המשפחה!
בקיצור לכו להכין!!
את אוזני המן האלו הכנתי עם הטרפלס שוקולד ללא סוכר שאני תמיד מכינה. מתכון קל, פשוט וטעים ללא שום תוספת של סוכר לבן או מעובד.
כמה מילים לגבי המילויים- אתם יכולים לגוון ולהוסיף כל מילוי שאתם רוצים.
כל הרעיון הוא בשידרוג. אז אם יש מילוי ספציפי שאתם אוהבים, ממליצה לשדרג ולבחור במוצרים איכותיים יותר. למשל: טחינה מלאה, ריבת פרי טבעית, שוקולד מריר איכותי וכו’…
ואם כבר הולכים על אוזני המן בריאים תוצרת בית, קבלו כמה רעיונות למילויים בריאים יותר:
מלית גנאש שוקולד:
- 100 גרם פצפוצי שוקולד מריר אורגני 70% (עשיר במגזניום המשפר זרימת דם,
- מכיל ריכוז גבוה ביותר של נוגדי חימצון – אנטי אוקסידנטים)
- 3 כפות מייפל אורגני/ אגבה
- 2 כפות קרם קוקוס
- חצי כפית תמצית וניל טבעית
- קמצוץ מלח הימלאיה ורוד
הכנה:
ממיסים את פצפוצי השוקולד יחד עם קרם הקוקוס . מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה ומקררים לפחות חצי שעה.
(למילוי שוקולד קרנצ’י אפשר להוסיף 2-3 כפות של בוטנים או שקדים קצוצים).
מלית מרציפן עם אבקת מורינגה:
מילוי טעים בשילוב סופרפוד אמיתי. המורינגה נחשבת לאיטיאוקסידנט החזק בטבע, וכדאי לשלב אותה בכל הזדמנות בתזונה שלנו.
עוד על נפלאות המורינגה יש ללחוץ כאן
- 1/2 כוס קמח שקדים
- כפית תמצית וניל טבעית
- 2 כפות מייפל/אגבה
- 1/2 כפית אבקת מורינגה
- קמצוץ מלח ורוד
הכנה:
לערבב היטב את כל החומרים לתערובת אחידה וירוקה (האבקת מורינגה נותנת צבע ירוק)
להכנת אוזני המן צבעוניים (כמו בתמונה) אפשר להשתמש באבקות סופרפוד כמו: סלק, אבקת קקאו טבעית וכורכום.
מארז אבקות סופר פוד אפשר להשיג כאן

מלית תמרים ואגוזים
אגוזים עשירים בחומצה פולית, סיבים תזונתיים, בשומן רב בלתי רויי שעוזר להפחית כולסטרול ומחלות לב. אגוזים הם גם מקור טוב לחלבון ומכילים גם מינרלים חשובים כמו: מגנזיום, אבץ, ויטמין E. עשירים בשומן ולכן חשוב לשים לב לכמויות.
תמרים- עשירים בסיבים תזונתיים, באשלגן, מגנזיום בכמות יפה שטובה למערכת העצבים, חומצה פולית וסידן. בנוסף- הם טובים למערכת העיכול שלנו.
למילוי תמרים ואגוזים:
- 6 תמרים בסוג מג’הול מגולענים
- 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כפית קינמון
- קמצוץ מלח הימלאיה ורוד
- לא חובה: כפית תמצית וניל טבעית
הכנה: לטחון הכל במעבד מזון בפולסים לקבלת תערובת אחידה וגסה.
הנה המתכון לאוזני המן במילוי כדורי טרפלס:
- 3.5 כוסות קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון לבד בבית במכונת תבלינים ביתית)
- חצי כוס קמח שקדים
- 3/4 כוס סוכר קוקוס אורגני/קנים אורגני
- 1/4 כוס שמן קוקוס/זית
- כפית אבקת אפיה
- 1/4 כוס חלב סויה או כל חלב צמחי אחר או מיץ תפוזים
- לא חובה: כף חמאת שקדים
- לא חובה: גרידת תפוז
- כפית תמצית וניל טבעית
- קמצוץ מלח
למילוי כדורי טרפלס שוקולד:
- 6 תמרים מסוג מג’הול מגולענים
- כוס אגוזי מלך
- כף אבקת קקאו טבעית
- קמצוץ מלח
- כפית תמצית וניל טבעית
הכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות
מכינים את המילוי:
מערבבים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת פירורית.
מניחים בצד.
מכינים את הבצק:
בקערה מערבבים קלות חומרים יבשים
מוסיפים חומרים רטובים ולשים היטב לבצק אחיד ויציב.
מחלקים את הבצק לשני כדורים.
מרדדים כל כדור בין שני דפי נייר אפיה לעובי של חצי ס”מ.
קורצים עיגולים.
מניחים במרכז כל עיגול מעט מילוי ומהדקים למשולש.
מסדרים בתבנית ואופים 10-15 דקות.
תהנו!
מוצרים שעשיתי בהם שימוש במתכון להזמנה אונליין
קל, טעים ובריא
מטבח בריא בלי תירוצים
חובה בכל מטבח! 100 מתכונים המסייעים בחיזוק הבריאות, ירידה במשקל ובניקוי רעלים.
ספר ראשון מסוגו בישראל עכשיו בגרסה דיגיטלית ישירות למחשב.
בספר מוצעת דרך כיפית וטעימה להפוך את המטבח שלכם לחגיגה של בריאות- בקלות ובהנאה. 100 מתכונים משובחים המסייעים בחיזוק הבריאות, בירידה בריאה במשקל ובניקוי רעלים.
עכשיו בגרסא דיגיטלית בהזמנה אונליין
