אתמול כשהלכתי לקניות, ופתאום גיליתי שיש כרוב ניצנים טרי,
התחלתי לקפוץ מרוב התרגשות ואושר, והבחורה שהייתה לידי באותו רגע לא הבינה מה קרה לי..
התחלתי בהתלהבות לספר לה כמה חיפשתי אותם כי העונה שלהם תכף מסתיימת,
והיה לי קשה למצוא אותם, וכמה הם בריאים וטעימים,
וככה התחלנו לנהל שיחה ליד המדפים של הסופר על מתכונים וכרוב ניצנים..
מזלי שהבחורה הייתה לבבית ונחמדה ושיתפה פעולה, והתחילה להתלהב בעצמה..
היא שאלה מה אני עושה איתם, ואם הם טעימים..
ובקיצור- היא קיבלה טיפים ומתכון ושלחתי אותה לעקוב אחריי ולקבל יותר..
היא שאלה מה אני עושה איתם, ואם הם טעימים..
ובקיצור- היא קיבלה טיפים ומתכון ושלחתי אותה לעקוב אחריי ולקבל יותר..
אז אני משתפת אתכם כאן בהתרגשות שלי, כדי שגם אתם תיהנו מהם!
אחת הסיבות לכך שחיפשתי אותם בנרות היא שיש להם טעם אחר לחלוטין,
ובכלל חווית האכילה של כרוב ניצנים טרי שונה מכרוב ניצנים שיש בצורה הקפואה..
אין בכלל מה להשוות!
ובכלל חווית האכילה של כרוב ניצנים טרי שונה מכרוב ניצנים שיש בצורה הקפואה..
אין בכלל מה להשוות!
אני לא קונה את הקפוא כי הוא מר וממש לא זה..
כשתאכלו אותם בצורה הטרייה תבינו על מה אני מדברת ובטוחה שתשתגעו עליהם!
הבן שלי קורה להם “בייבי כרוב” ויש אושר גדול והתלהבות כשאני מביאה אותם הביתה,
(וזו אגב הזדמנות מצוינת לחשוף ילדים ליופי שיש בטבע ולעודד אותם להתנסות)..
אז מה יש בכרוב ניצנים?
(וזו אגב הזדמנות מצוינת לחשוף ילדים ליופי שיש בטבע ולעודד אותם להתנסות)..
אז מה יש בכרוב ניצנים?
מה שנפלא בכדורי הפלא האלו זה שהם מפוצצים בויטמין C,
בחומצה פולית ובחומרים אנטי סרטניים שעושים טוב לגוף שלנו.
בחומצה פולית ובחומרים אנטי סרטניים שעושים טוב לגוף שלנו.
יש להם טעם מתקתק שלהם, מעין שילוב של כרוב וברוקולי,
והם קריספיים וכייף לאכול אותם, וכל כך קל להכין אותם!מה אפשר לעשות איתם?
והם קריספיים וכייף לאכול אותם, וכל כך קל להכין אותם!מה אפשר לעשות איתם?
אפשר פשוט להוסיף אותם טריים לסלט..
אפשר פשוט לחלוט אותם, להוסיף מלח ולטרוף או להגיש כתוספת ירק..
אפשר להקפיץ אותם..
אפשר להוסיף אותם לתבשילים..
אפשר לאפות אותם בתנור עם שמן זית, סילאן, מלח ושום ולהגיש כתוספת..
אפשר להוסיף להם תבלינים כמו: לימון, חריף, וזה משדרג אותם ברמות..

הנה שני מתכונים שאני מכינה עם כרוב ניצנים:
מתכון 1- כרוב ניצנים חריף בתנור:
מצרכים:
מצרכים:
2 סלסילות טריות של כרוב ניצנים טרי
2 כפות שמן קוקוס /זית
1 כף אריסה
מלח ופלפל לפי הטעם..
הכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור לחום של 200 מעלות
מקלפים את העלים הלא ירוקים, ובתחתית הכרוב חותכים חתיכה קטנה בלי לפגוע בחיבור של העלים.
חותכים כל עיגול לחצי ומניחים בקערה עמוקה.
מוסיפים שמן, מלח ואריסה ומערבבים עד שהכל משתלב.
מניחים בתבנית בשכבה אחידה ואופים 20 דקות.
מערבבים ואופים לעוד 5-10 דקות..
*לפעמים אני מוסיפה מעל בסוף האפיה קצת זרעי שומשום..
מתכון 2: כרוב ניצנים עם בטטה-מתכון קל של כרוב ניצנים שהילדים שלי אוהבים
מצרכים:
2 סלסילות של כרוב ניצנים טרי
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
4-5 שיני שום
מלח ופלפל
2 סלסילות של כרוב ניצנים טרי
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
4-5 שיני שום
מלח ופלפל
הכנה:
מקלפים את העלים הלא ירוקים, ובתחתית הכרוב חותכים חתיכה קטנה בלי לפגוע בחיבור של העלים.
מקלפים את העלים הלא ירוקים, ובתחתית הכרוב חותכים חתיכה קטנה בלי לפגוע בחיבור של העלים.
בסיר אידוי מבשלים את הכרוב ניצנים ואת הבטטה עד שהם מתרככים (7-10 דקות)
(אם אין סיר אידוי אפשר לבשל במים 2 דקות את הכרוב ניצנים ואת הבטטה לבשל מעט יותר עד שהיא מתרככת)
(אם אין סיר אידוי אפשר לבשל במים 2 דקות את הכרוב ניצנים ואת הבטטה לבשל מעט יותר עד שהיא מתרככת)
בסיר קטן מחממים שמן זית ומוסיפים שיני שום לכמה שניות עד שהשום מוציא את הארומה שלו.
מוסיפים את כרוב הניצנים, קוביות בטטה, מלח,ופלפל שחור, ומקפיצים את הסיר כמה פעמים.
זהו..
טורפים..
אשמח לשמוע מכם איך יצא לכם? אהבתם?
אני אשמח לדעת על כך..
כתבו לי כאן בתגובות..
מוסיפים את כרוב הניצנים, קוביות בטטה, מלח,ופלפל שחור, ומקפיצים את הסיר כמה פעמים.
זהו..
טורפים..
אשמח לשמוע מכם איך יצא לכם? אהבתם?
אני אשמח לדעת על כך..
כתבו לי כאן בתגובות..