אחד הדברים שהכי אהבתי בתור ילדה בחג הפסח זה מצה עם שוקולד..
אין פסח בלי מצה עם שוקולד..
שמתם לב איך חברות השוקולד התחילו להפציץ בזמן האחרון בפרסומות על ממרח שוקולד?
נו מה?
הן כמובן רוצות להרויח..
אבל ממרח שוקולד שקונים בשווקים הוא רעל תעשייתי והוא מבחינתי כמו כל הממתקים התעשיתיים שיש..
לצערי יש הורים שבאמת מאמינים לפרסומות וחושבים שפרוסה עם ממרח שוקולד שהם נותנים לילדים שלהם,
זו ארוחה מאוזנת ובריאה, או חושבים שמדי פעם זה לא נורא..
נו בחייאת..
בממרח שוקולד יש המון המון סוכר לבן שרע לגוף שלנו, ושל הילדים שלנו..
מבחינתי הוא בכלל אסור למאכל לילדים!
לדעתי, כל מוצר המכיל סוכר לבן צריך להיות עליו הוראות אזהרה:
“זהירות לא לילדים..”
בממרח שוקולד שקונים בשווקים יש עוד המון חומרים לא בריאים בעליל לגוף שלנו..
בחג הפסח המתכון לממרח השוקולד שלי מככב בסביבת המשפחה והחברים..
כל מי שמכין אותו מתמכר..
אז קבלו גם אתם את המתכון המעולה שלי לממרח שוקולד!
מתוך הספר שלי “מתוקים ובריאים”
בתחתית העמוד תוכלו להוסיף בקלות את המצרכים למתכון לעגלה ולקבל אותם במשלוח ישיר עד הבית!
חומרים:
1.5 כוסות אגוזי לוז
1/2 כוס סוכר קוקוס/ מייפל אורגני טהור/ דבש/ סויטנגו
כפית תמצית וניל טבעית
3 כפות גדושות אבקת קקאו 3 איכותית
כף שמן קוקוס
1/2 כוס חלב סויה/ חלב שקדים/ מים
קורט מלח להדגשת טעמים
הכנה:
מעבירים את אגוזי הלוז למעבד מזון וטוחנים את האגוזים היטב עד שמתקבלת עיסה לחה כמו חמאה.
התהליך הזה יכול גם לקחת 5 דקות, ולכן חשוב להשתמש במעבד מזון איכותי.
לאחר שקיבלנו חמאת אגוזים חלקה, מוסיפים את שאר החומרים.
טועמים ומשפרים טעמים על ידי הוספת כף נוספת של מייפל או מים, כדי לקבל את המרקם השוקולדי שאתם רוצים. מאחסנים בכלי זכוכית ושומרים במקרר עד שבוע (אם נשאר…)
** לקבלת טעם “נוטלה” חזק יותר, אפשר לחמם 2-3 דקות את אגוזי הלוז, עד שהקליפה מתחילה להיסדק.. יש לשים לב לא לחמם מעבר לכך על מנת שלא לאבד ערכים תזונתיים נוספים..
קליק קטן למטה, ותוכלו להוסיף את המצרכים במתכון לסל הקניות ולקבל אותם במשלוח עד הבית 🙂
[woo-multi-cart selected=”all” ids=”5431,5377,5390,5391,5152,5194″]
למתכונים נוספים..
לספר “מתוקים ובריאים” המלא..
הקורס לתזונה טבעית ובישול בריא..